“SS” kitabıyla ilgili yazılarına 'kişilik hakları ihlali' gerekçesiyle erişim engeli getirilmesine Barış Terkoğlu: Peki 17 yaşındaki çocuğun kişilik hakları ne olcak?
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

“SS” kitabıyla ilgili yazılarına 'kişilik hakları ihlali' gerekçesiyle erişim engeli getirilmesine Barış Terkoğlu: Peki 17 yaşındaki çocuğun kişilik hakları ne olcak?

Gazeteci Barış Terkoğlu, “SS” kitabıyla ilgili Cumhuriyet Gazetesi’ndeki yazılarına erişim engeli getirilmesi hakkında "Bakan yardımcısı bu mahkeme kararına kişisel hakların ihlali nedeniyle başvuruyor. Peki 17 yaşındaki çocuğun kişilik hakları ne olcak? İşte o kişilik haklarını biz savunmaya devam edeceğiz gazeteciler olarak" dedi.

Barış Terkoğlu Halk TV'de gazeteci Ayşenur Aslan'ın konuğu oldu. Gazeteci Barış Pehlivan ile yazdıkları “SS” kitabıyla ilgili Cumhuriyet Gazetesi’ndeki yazılarına erişim engeli getirilmesi hakkında Ayşenur Arslan’a konuşan Tekoğlu,"Bakan yardımcısı bu mahkeme kararına kişisel hakların ihlali nedeniyle başvuruyor. Peki 17 yaşındaki çocuğun kişilik hakları ne olcak? İşte o kişilik haklarını biz savunmaya devam edeceğiz gazeteciler olarak" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN | Barış Terkoğlu: Tecavüz şüphelisi olan Sadullah Alagöz, iş görüşmesine gelen bir kadına da birlikte olmayı teklif etmiş!

TIKLAYIN | Bakanlarla fotoğrafları ortaya çıkan iş insanının tecavüz ettiği iddia edilen 17 yaşındaki çocuk konuştu: Unutamıyorum, halen kabûs gibi aklımdan geçiyor

Ne olmuştu?

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun ‘SS’ adlı kitabıyla ilgili haberlere Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği kişilik haklarını ihlal ettiği iddiasıyla erişim engeli getirdi. Engelli Web’in aktardığına göre 16 Nisan’da alınan kararın gerekçesi “kişilik hakları ihlali”.

Kitapta iş insanı Sadullah Alagöz’ün 17 yaşındaki E.M’ye tecavüz ettiği iddiası da ele alınmıştı. Söz konusu erişim engeli kararının Alagöz’ün başvurusu üzerine alındığı belirtiliyor.

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar