Süleymancılar Cemaati'nde kalan öğrenci anlattı: Namaza geç kalırsanız dayak yersiniz, ezberi yapamazsanız geç yatarsınız
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Süleymancılar Cemaati'nde kalan öğrenci anlattı: Namaza geç kalırsanız dayak yersiniz, ezberi yapamazsanız geç yatarsınız

Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda yaşamına son vermesinin ardından başlayan cemaat yurtları tartışmasında, yeni bir videoda 'Süleymancılar Cemaati' yurdunda kalan Yunus Demirtaş isimli öğrenci geldi. Videoda, Yunus Demirtaş isimli öğrenci, "Akıllarını, kişiliklerini ve özgürlüklerini teslim edip vur deyince vuran, dur deyince duran ama halen kendileri çocuk olan bu kişiler başımıza hoca olarak gelirler. Namaza geç kalırsanız dayak yersiniz, ezberi yapamazsanız geç yatarsınız ya da hafta sonu eve geç gidersiniz" diyerek cemaat yurdunda yaşadıklarını anlattı. 

Elazığ’da tarikat yurdunda kalan Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın yaşamına son vermesinin ardından, devlet yurtlarının kapasite yetersizliği yeniden gündeme geldi. Bu yetersizliği cemaat yurtlarının doldurması birçok beraberinde getirdi.

Twitter'da "Politikaloji" isimli hesaptan paylaşılan bir videoda 'Süleymancılar Cemaati' yurdunda kalan Yunus Demirtaş isimli öğrencinin çekip paylaştığı video yayınlandı. Öğrenci videoda kaldığı cemaat yurdundan yaşananları tek tek sıraladı: 

"Dini öğretiler tamamen şirke bulaşmış vaziyette"

"Bu videoda sizlere ailemin beni ders disiplini kazanmam için ve dini bilgileri öğrenmem için gönderdiği Süleymancılarından yurdundan bahsedeceğim. Yurtlarda hiyerarşik bir düzen var. Üstten gelen talimatlara asla itiraz edilmez ve sorgulama yapılmaz. Bu talimatlar onlar için bir vahiy gibidir. Hocalar zaten kendi yetiştirdikleri öğrencilerden seçildiği için hiçbir şeyi sorgulamaz ve itaat ederler. Akıllarını, kişiliklerini ve özgürlüklerini teslim edip vur deyince vuran dur deyince duran ama halen kendileri çocuk olan bu kişiler başımıza hoca olarak gelirler. Bunlar çocuk psikolojisinden hiç anlamazlar ve hiç önem de vermezler. Öyle ki yurtta hep şiddet ve gerginlik hakimdir. Namaza geç kalırsanız dayak yersiniz, ezberi yapamazsanız geç yatarsınız ya da hafta sonu eve geç gidersiniz. Yaşıtlarımız spor yapıp oyun oynarken, bizim üç gün güneş görmediğimiz zamanlar olurdu. Haliyle biz de enerjimizi atamadığımız için hareketli oluyorduk.

Yurtta etütleri ve dini dersleri kullanmadığımız halde boş vakitlerimizde hocalar bizi oyun oynarken yakalarsa dövüyordu. Bizden 50 yaşında bir insanmış gibi davranmamızı bekliyorlardı ve siz dışarıdakilerden farklısınız diyorlardı. Biz de hocalardan çok korkuyorduk. Hem enerji atamayıp hem de hocalardan dayak yememiz bizi gelişim bozukluklarına sahip, içine kapanık bizi asosyal çocuklar haline getirdi. Bütün okul sezonu boyunca altı günümüz orada geçer cumartesi akşamı oradan sevinçle çıkar ve pazar akşamı yurda ölü gibi dönerdik. Dini öğretiler tamamen şirke bulaşmış vaziyette. Rabıta diye bir şey uydurmuşlar. Üstatları  Süleyman Hilmi Tunahan'ın kalbinden kendi kalplerine nur iniyor diye hayal ediyorlar. Namazlar ise rabıta ile değer kazanıyor. Sabahları bizleri erken uyandırıp namazda  rabıta yapmaya zorluyorlardı. Ramazanda ise bizleri sabahlara kadar namaz kılmamız için zorlarlardı." 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar