Taksim Dayanışması'ndan Ayvalıtaş davasında beraat kararına tepki: Delillerimiz dosyaya alınmadı
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Taksim Dayanışması'ndan Ayvalıtaş davasında beraat kararına tepki: Delillerimiz dosyaya alınmadı

Mehmet Ayvalıtaş’ın öldürülmesine ilişkin 6 buçuk yıldır süren davada sanıkların beraat verilmesine yönelik bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Taksim Dayanışması tarafından düzenlenen toplantıda Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesi, avukatları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Şeker katıldı.

Toplantı sırasından karara tepki gösteren baba Ali Ayvalıtaş, kendilerine bu süre boyunca eziyet çektirildiğini belirterek, "Türkiye'de adalet yok" dedi.

Toplantıda ilk olarak Mehmet Ayvalıtaş ailesinin avukatı Sevgi Evren konuştu. Davada sanıkların kusurunun görmezden gelindiğini belirten Evren, "Yaptığımız itirazlar Adli Tıp'a gitti. Fakat yine deliler karartıldı. Sanıkların kusursuz olduğu iddia edildi. Delillerimiz dosyaya alınmadı” dedi.

Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, 6 buçuk yıl boyunca eziyet çektiklerini belirterek, "Sürekli polis ve çevik kuvvetin şiddeti ve baskısı ile karşılaştık. Bizi Türkiye düşmanı olarak tanımlıyorlar. Orayı burayı yıkarız sanıyorlar ama biz yurdumuzu seviyoruz, adalet istiyoruz sadece" dedi.

Toplantıda son olarak konuşan CHP milletvekili Ali Şeker, "O gün Gezi'de sokağa çıkanlar, adaleti öldürüyorsunuz diye sokağa çıktılar. Onların bıraktığı yerden devam edeceğiz. Mehmet Ayvalıtaş ve bütün gezi şehitlerini saygıyla anıyoruz" diye belirtti.

D_Side_Content_300x250

Öne Çıkan Videolar