Urfalı çiftçi, Akşener'e 1 milyon TL'ye yakın faturasını gösterdi: "Hayatımız icralık"
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Urfalı çiftçi, Akşener'e 1 milyon TL'ye yakın faturasını gösterdi: "Hayatımız icralık"

T24 Erzurum | Orhan Bakırcı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ziyaret gerçekleştirdiği  Şanlıurfa’da çiftçilerin sorunlarını dinledi. Devlet arazisi işletmesine rağmen yaşadığı mağduriyeti anlatan çiftçi, "Devletin bize gelip madalya takması lazım biz devlet arazisi işletiyoruz. Bize gelen faturalar 1 milyon TL'ye yakındır. Devlet bizi desteklemesi gerekirken köstekliyor, jandarma silahıyla senet imzalatıyor" dedi. 

İYİ Parti lideri Akşener  bazı ziyaretler ve rozet takımı için Şanlıurfa’ya gitti. Ziyaret esnasında bölgedeki çiftçilerin sorunları dinleyen Akşener çiftçinin gösterdiği faturaları görünce şaşırarak, "Bunlar ben de kalabilir mi?" dedi.

Uygulanan tarım politikaları ve devletin çiftçiye yaklaşımı konusunda dert yanan çiftçi, "Bölgede 10 saate yakın elektrik kesintileri oluyor. Benim çiftçilik yaptığım alanda Atatürk Barajı sulama bağlamında yükü çeken yerdir. Gelin bölgeye bakın 5 yıldır üst üste çok ciddi kuraklık yaşanıyor. Bizim kendi ellerimizde devletten en ufak bir destek almadan yaptığımız kuyular olmasa çok daha büyük bir kuraklık ve zorluk yaşanacak. Devletin bize gelip madalya takması gerekirken köstekliyor, jandarma silahıyla bana zorla senet imzalatıyor. Sizlere faturalarımız göstereyim 1 milyon TL'ye yakın faturalar. Elimdeki arabam, gayrimenkulum her şeyim icralık oldu.

Bizim hayatımız icralık. Ben 15 kişiyi istihdam sağlıyorum. Ama yine de devlet polisle, jandarmayla kafama vura vura üzerime geliyor. Birgün sizleri Şanlıurfa Siverek Viranşehir'de misafir edelim. Yemyeşil bir alanı kendi ellerimizde yaptığımız kuyularla yarattık. Bir lira devletten destek almadık. İstediğimiz iki şey var, Atatürk Barajı'nı tam kapasiteyle çalıştırın ve üretimde bizi engellemeyin. Biz destek ya da para istemiyoruz. Sadece isteğimiz budur. Ben ve çalışan işçi arkadaşlarımız hiçbir şeyden şikayetçi değil. Tek şikayetçi var o da AKP hükümeti. O da bizden şikayetçi" ifadelerini kullandı. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar