Yılmaz Güney'i hatırlarken: Mutlaka kazanacağız!
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Yılmaz Güney'i hatırlarken: Mutlaka kazanacağız!

Yol, Umut ve Duvar gibi unutulmaz filmlere imzasını atan yönetmen, oyuncu ve senarist Yılmaz Güney, 35 yıl önce bugün hayatını kaybetmişti.

Döneminin Yeşilçam klişelerine alternatif oluşturan Güney, 47 yıllık hayatının 12 yılını hapiste geçirmiş ve firar ederek sığındığı Fransa'da hayatını kaybetmişti.

Gerçek adı Yılmaz Pütün olan Güney bugün, Cannes Film Festivali'nde "Mutlaka kazanacağız!" dediği konuşmasıyla hafızalarda:

"Arkadaşlar! Dağlarımız, ovalarımız ve ırmaklarımız bizi bekliyor. Biz bütün ömrümüzü gurbette geçirip gurbet türküleri söylemek istemiyoruz. Biz, yiğitliğiyle destanlar yazmış bir halkız ve önümüzde duran bütün güçlüleri yenecek azme, kararlılığa ve koşullara sahibiz. Türk, Acem ve halk devrimci demokratları Kürt ulusunun kendi kaderine tayin hakkının en candan savunucuları olarak bu kavganın bir parçasıdırlar ve ortak düşmana karşı savaşmaktadırlar. Ezilen sınıfların sınıf kardeşliği, en güçlü silahlarımızdan biridir. Dost ve düşman herkes bilsin ki, kazanacağız! Mutlaka kazanacağız! Bir köle olarak yaşamaktansa bir özgürlük savaşçısı olarak ölmek daha iyidir."

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı, oturma eylemlerinin 22. gününde yaptığı konuşmada Yılmaz Güney'i andı ve "Kazanacağız, ama mutlaka kazanacağız!" dedi.

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar