120 kurum Beyoğlu Belediyesi bünyesindeki Kent Konseyi Genel Kurulu'nu terk etti
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

120 kurum Beyoğlu Belediyesi bünyesindeki Kent Konseyi Genel Kurulu'nu terk etti

Beyoğlu Belediyesi’nin organize ettiği Kent Konseyi Genel Kurulu’ndaki usulsüzlük tartışmaları sonucu 120 kurum genel kurulu terk etti.

Kayıt için gelen ve yetki belgesi sahibi sendika, siyasi parti ve meslek odaları temsilcilerinin bir kısmı genel kurulun yapılacağı salona alınmazken, çok sayıda yetkili olmayan kişinin kimlik göstermeden delege kartı verilerek salona alındığı görüldü. Bunun üzerine, salona girişte başlayan tartışmalarda görevli avukatlar tutanakla durumu tespit etti.

Usulsüzlük tartışmaları Genel Kurul salonunda da devam etti. Divan Kurulu seçim usulü ve kürsünün kullanımı gibi konularda çıkan usulsüzlük tartışmaları sonucunda, 120 sivil toplum kuruluşunu temsil eden delegeler alkışlarla salonu terk etti.

Tartışmalı genel kurulun ertesinde açıklama yapan Beyoğlu Kent Konseyi başkan adaylarından Elvan Kıvılcım, yasa, yönetmelik, usul ve her türlü demokratik teamüle aykırı düzenlenen Genel Kurul’un iptali için tüm yasal haklarını kullanacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Kent Konseyi’nin amacına ve ruhuna tamamen aykırı bir biçimde, siyasi partizanlık ve kutuplaşma üslubuyla tüm demokratik teamüller ve Kent Konseyi yönetmeliği hiçe sayıldı. Beyoğlu Kent Konseyinin doğal üyeleri olan meslek odaları bile salona alınmak istenmedi. Çok sayıda delege itiraz ettiğinde ise belediye çalışanları itiraz edenlerin üzerine yürüdü. Bu nedenle de biz 120 kurum olarak bu oldu bittiyi, bu tarafgirliği ve bu anti-demokratik usulsüzlükleri protesto ederek salondan ayrıldık.”

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar