5 Dakika Adalet: Sessizce açlık grevi eylemi yapan KHK'lı Cemal Yıldırım sürekli gözaltına alınıyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

5 Dakika Adalet: Sessizce açlık grevi eylemi yapan KHK'lı Cemal Yıldırım sürekli gözaltına alınıyor

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, haftanın hak ihlâllerini değerlendirdiği "5 Dakika Adalet'te bu hafta 12 Eylül darbesinde evlerindeki kitapları gerekçe gösterilerek tutuklanan ve cezaevi girişinde dövülerek öldürülen İlhan Erdost davasını, geçen hafta tahliye edilen gazeteciler Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak davasında AKP’li bir yöneticinin itirazını ve Ankara’da KHK’lı işten çıkarılmasını protesto etmek amacıyla açlık grevine başlayan Cemal Yıldırım’ın maruz kaldığı muameleyi değerlendirdi.

-12 Eylül darbesinde gözaltına alınan İlhan Erdost, kardeşi Muzaffer Erdost’un gözü önünde dövülerek öldürüldü. İlhan’ın ölümünün üzerinden 15 yıl geçti. Olayla ilgili davada ‘takipsizlik’ verildi. Dava AİHM’e taşındı. Cezaevi ‘komutanı’ Raci Tetik, ölene gözaltına alınmadı, cezaevinde yatmadı.

- Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak 3 yılı aşkın tutuklu bulunduğu davadan tahliye edildi. Davaya TBMM adına yetki belgesiyle bir AKP yöneticisi de katıldı. Tüm sanıkların ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmasını istedi. Altan ve Ilıcak itiraz kabul edilirse yeniden ceza evinde girecek.

- 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında KHK’la ile işinden çıkarılan Cemal Yıldırım, uzun süre eylemlerle sesini duyurmaya çalıştı, sürekli gözaltına alındı. Daha sonra anayasal hakkının ihlal edildiğini belirterek açlık grevine başladı. Yıldırım, açlık grevi eylemini Ankara-Sakarya Caddesi’nde sürdürmeye çalışıyor. Ancak her defasında gözaltına alınıyor.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar