Akademisyen Erhan Keleşoğlu: Trump, 2020'de Türkiye'ye yönelik yaptırımları uygulamak zorunda kalacak
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Akademisyen Erhan Keleşoğlu: Trump, 2020'de Türkiye'ye yönelik yaptırımları uygulamak zorunda kalacak

Akademisyen Erhan Keleşoğlu, T24 Manşet'e 2019'un dış politika panoramasını çizdi. Keleşoğlu, "2019'a Türkiye'nin ABD ve Rusya ile ilişkileri damgasını vurgu" dedi. 

"Özellikle uzun menzilli hava savunma sistemleri S-400'ler ve F35'ler meselesi, 2019 yılında Türk-Amerikan ilişkilerine damgasını vuran bir olay oldu" diyen Keleşoğlu, "Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri tedarik etmesiyle birlikte ABD'nin yaptırımlarına maruz kalması gündemdeydi. Yaz aylarında S-400'lerin teslim edilmesiyle birlikte ABD Kongre'sinden yaptırımlar ile ilgili sesler yükselmeye başladı. Trump yönetimi de bu talepleri önemli oranda erteledi. Erdoğan hükümeti, Trump ile kurduğu ilişki ile S-400 krizini yönetebileceğini düşündü. Ancak Ekim'de başlayan Barış Pınarı ile ABD-Türkiye arasında ciddi bir krize şahitlik ettik" diye konuştu.   

Aralık ayında Türkiye'ye yönelik yaptırımların Amerikan Savunma Bakanlığı'nca bütçelendirildiğini hatırlatan Keleşoğlu, "Şimdi gelinen noktada S-400'lerin teslim alınmasıyla beraber F-35 anlaşması askıya alınmıştı. Türkiye'ye yaptırımların uygulanması kesinleşti. Trump bunları 2020'de uygulamak zorunda kalacak. Yani 2019 yılı esas itibariyle Türkiye-ABD ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası teşkil etti diyebiliriz" dedi. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Ekonomi

erhan usta

Öne Çıkan Videolar