Akrabasının tecavüz ettiği 15 yaşındaki kız: Benim utancım değil,  susmayalım, şikayet edelim
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Akrabasının tecavüz ettiği 15 yaşındaki kız: Benim utancım değil, susmayalım, şikayet edelim

Denizli’de akrabası tarafından tecavüz edilen, tecavüz eden erkekle evlendirmeye zorlayacağı korkusuyla ailesine söyleyemeyen 15 yaşındaki genç kız, ikinci kez cinsel saldırıya uğrayınca şikayetçi oldu. Şikayet üzerine açılan davada fail tutuklanırken  genç kız, "Ben utanmamalıyım, bunu bana yapan utanmalı" dedi.

Denizli’de yaşayan 15 yaşındaki genç kızın ifadesine göre, 2018 Kurban Bayramı’nda zorla eve giren ve uzaktan akrabaları olan 17 yaşındaki Ü.A. kendisine tecavüz etti. Olaydan 7-8 ay sonra ise fail, sosyal medya üzerinden genç kızla tekrar bağlantıya geçmeye çalıştı. Mesajları mahkeme tutanaklarına delil olarak girdi.

2019 yılı Şubat ayında da genç kızın okuluna giden Ü.A, ‘baban seni öldürecek sana bir şey söylemem lazım’ diyerek, ikinci kez cinsel saldırıda bulundu. 

Sanık hakkında tecavüz ve 3 ayrı suçtan dava açıldı 

Kızın durumu ablasına anlatması üzerine baba savcılığa giderek şikayetçi oldu. Savcılık, Ü.A. hakkında 28 Şubat 2019 tarihinde ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığını ihlal etme ve şantaj’ suçlaması ile iddianame hazırladı. Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise iddianameyi kabul ederek Ü.A. hakkında dava açtı. Görülen ilk duruşmada Ü.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

“Ben utanmamalıyım bana bu zulmü yapan kişi utanmalı” 

Cinsel saldırıya uğrayan genç kız,  cinsel istismar veya tecavüze maruz kalan kişilerin muhakkak güvenlik güçleri ya da adli mercilere başvurması gerektiğini söyleyerek, "Bir kez yapan şahıslar (cinsel istismarı) tekrar uygulayabilir. Ben ölmeyi düşündüm ama bu doğru bir karar değil. ‘Ben utanmamalıyım bana bu zulmü yapan kişi utanmalı’ dedim diyerek ölmekten vazgeçtim.” 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar