Tohum Otizm Vakfı'ndan farkındalık videosu: 'Okulda Birlikte Hayatta Birlikte'
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Tohum Otizm Vakfı'ndan farkındalık videosu: 'Okulda Birlikte Hayatta Birlikte'

Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda eğitim gören otizmli öğrencilerin veliler tarafından yuhalandığı haberlerinin ardından olay kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Tohum Otizm Vakfı da olay ile ilgili Twitter hesabından, Aksaray’da yaşanan üzücü olayların bir daha tekrar etmemesi için sesimiz ol ve bu videoyu 'Okulda Birlikte Hayatta Birlikte' etiketiyle paylaş! notunu düşerek bir 'farkındalık' videosu paylaştı.

Videoda, siyah bir arka fonda,"Keşke öğle arası hiç olmasa, diğerleri için oyun zamanı benim oğlum için dışlanma zamanı" yazarken,"Birlikte eğitim görmeleri daha iyi, hepsi için daha iyi, bizim çocuklar için de, onların çocukları için de" yazıyor. 

Videonun sonlarına doğru mor fonda, "İsterdim farklı çocuklarla eğitim almasını çünkü herkesten öğreneceği bir şey var. Kanki falan diyorlar ya hani, engelli kankası neden olmasın yani?" sözlerinin yer almasının ardından, mavi fonda "Tüm çocukların eğitime eşit bir şekilde katılımının sağlanması ve engelilikle ilgili önyargıların kırılmasında velilerin rolü çok önemlidir"  sözleri yer alıyor. 

Videonun sonunda ise, "Her çocuğun eğitim hakkından eşit bir şekilde yararlanması için 'Hak temelli yaklaşımı' ve 'Kapsayıcı eğitimi' destekle" çağrısı yapılıyor. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar