Somalı madencilerden çağrı:  Madenciler hala deprem bölgelerine gelebilir, yetişemiyoruz
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Somalı madencilerden çağrı: Madenciler hala deprem bölgelerine gelebilir, yetişemiyoruz

Deprem bölgelerinde hala çok sayıda madenciye ihtiyaç duyduklarını söyleyen madenciler, "Madenci kardeşlerimiz halen daha gönderilebilirler. Bütün madencilerin deprem bölgelerine gelip enkaz çalışmalarına yardım etmesi şart. Elimizden geleni yaptık ama yetemedik" dedi. 

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta saat 04.17 ve 13.24’te; 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde olmak üzere iki büyük deprem meydana geldi. Deprem 10 ilde yıkıcı etki yarattı. Binlerce insan enkaz altında kurtarılmayı beklerken madenciler gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldı. 

"Madenciler hala gönderilebilir"

Bağımsız Maden İş Sendikası sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Paylaşılan video, "Madenci kardeşlerimiz halen daha gönderilebilirler. Zonguldak'tan, Soma'dan, Kütahya'dan, Karaman'dan.. madenci kardeşlerimiz deprem bölgelerine yayıldılar. Ama yetemedik. Çok üzgünüz. Halkımızdan özür dileriz" notuyla paylaşıldı. 

"Son cenazemiz kalana kadar elimizden geleni yapacağız"

Bağımsız Maden İş Sendikası'na bağlı Somalı madenciler adına konuşma yapan temsilci, Maraş'tan çektiği videoda şunları söyledi:

Bağımsız Maden-İş Sendikası elinden geleni yaptı ama yine yetemedi. Aslında bütün madencilerin deprem bölgelerine konuşlanıp enkaz çalışmalarına yardım etmesi gerekiyor. Elimizden geleni yaptık, üzgünüz. Nerede ses varsa oraya gittik. Son cenazemiz kalana kadar elimizden geleni yapacağız. 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar