Beykoz'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım gerginliği: Polis havaya ateş açtı
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Beykoz'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım gerginliği: Polis havaya ateş açtı

Beykoz Tokatköy’deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım ekipleri mahalleye geldi. Yıkıma karşı çıkan mahalleli ile yıkım ekipleri arasında gerginlik çıktı. Polis, olaya müdahale etmek için havaya ateş açtı.

Okmeydanı Fetihtepe'den sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Beykoz Belediyesi'nin birlikte yürüttüğü Beykoz'un Tokatköy Mahallesi'nde de kentsel dönüşüm projesi için yıkım başladı. Sendikalar, hak örgütleri yıkıma tepki gösterirken CHP Milletvekili Mahmut Tanal, bakanlık ve belediye yetkililere çağrı yaparak "Mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen AKP’li Beykoz Belediyesi yıkıma geldi. Keyfilikten vazgeçin” dedi. Beykoz Belediyesi ise "hukuk dışı işlem yapılmadığını, söylemlerin halkı kışkırtmaya yönelik" olduğunu açıkladı.

Tokatköy Mahallesi 487 ada 3 parselde gerçekleştirmek istenen kentsel dönüşüm projesine imza atmayan 300'e yakın vatandaş zorla tahliyeye karşı nöbet eylemi başlatmış belediye yetkililerine “kentsel dönüşüme karşı değiliz, uzlaşalım” çağrısı yapmıştı.

Vatandaşların, tahliye işlemine karşı mahkemeye yaptıkları başvuruda yürütmeyi durdurma kararı da çıkmıştı. Yürütmeyi durdurma kararına rağmen dün sabah saatlerinde belediye yıkım için mahalleye geldi. Mahalleli yıkıma direnince gerginlik çıktı, bir vatandaş fenalaştı.

"Tokatköy'ün sesini duyun!" 

Yıkım ekipleri ile mahalleli arasında yaşanan gerginliğin görüntüleri Umut-Sen'in Twitter hesabından paylaşıldı. Paylaşımda "Görün! Burası Beykoz Tokatköy mahallesi. İşte gelecekte zenginlerin satın alacağı lüks rezidansların, sitelerin, AVM'lerin temeli böyle atılıyor. Yoksul halkı darp edip evlerini tepelerine yıkıyorlar. Ama izin vermeyeceğiz! Tokatköy'ün sesini duyun!" denildi.

Belediyeden açıklama: Hukuk dışı işlem yok, söylemler halkı kışkırtmaya yönelik

Umut-Sen'in paylaşımının altına Beykoz Belediyesi kentsel dönüşüm yıkımı hakkında "Hukuk dışı herhangi bir işlem yapılmamaktadır " açıklamasını yaptı. Açıklamada "Tokatköy Projesi kapsamında anlaşma sağlanmış, kira yardımı başlamış vatandaşlarımıza ait ve fotoğrafta görüldüğü üzere tahliye edilmiş yapılarda yıkım yapılmaktadır. Hukuk dışı herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Aksi yönde söylemler gerçek dışı ve halkı kışkırtmaya yöneliktir" ifadeleri yer aldı.

"Keyfilikten vazgeçin”

CHP Milletvekili Mahmut Tanal da yıkıma tepki göstererek bir paylaşım yaptı. Tanal paylaşımında bakanlık ve belediye yetkililerine seslenerek “Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde, mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen AKP’li Beykoz Belediyesi yıkıma geldi. Hukuku hatırlatan, yıkıma karşı çıkan Tokatköy mağdurları fenalaştı. Keyfilikten vazgeçin” dedi.

TIKLAYIN | Fetihtepe'de 'kentsel dönüşüm' karanlığı; susuz, gazsız bırakılan insanlar mum ışığında soruyor: İBB nerede?

TIKLAYIN | Beyoğlu Fetihtepe'de 'zoraki' kentsel dönüşüm: Vatandaşların elektrik ve suları çevik kuvvet zoruyla kesildi

TIKLAYIN | Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde neler yaşandı, elektrik, su ve doğalgazı kesilenler ne yapıyor?

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar