Beykoz Tokatköy'de yıkım başladı: Yüzlerce polis mahalleyi ablukaya aldı
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Beykoz Tokatköy'de yıkım başladı: Yüzlerce polis mahalleyi ablukaya aldı

Beykoz Tokatköy gece 03.00 sularında kentsel dönüşüm adı altında evlerin yıkımı için polisler mahalleyi ablukaya aldı. Yıkımın başladığı öğrenildi.

İstanbul'da Beykoz ilçesinin Tokatköy Mahallesi gece saatlerinde ablukaya alındı. Gece saatlerin yüzlerce çevik kuvvet polisi ile çok sayıda TOMA ve zırhlı aracın geldiği mahalleye giriş-çıkışlara kapatıldı. Öte yandan mahalleye gazeteciler ve avukatlar da alınmıyor.

Tokatköy‘e gece yarısı çok sayıda polis gönderildi. Bazı evlerin kapıları koçbaşı ile kırıldı. Beykoz Belediyesi’nin bir süre önce Tokatköy’de başlattığı kentsel dönüşüm devam ediyor. Bir süredir mahalleli ile polis arasında yaşanan gerginlik sabah saatlerinde polisin mahalleyi ablukaya alması ile iyice yükseldi. 

Bölgeye mahalledeki yurttaşların avukatı dahil olmak üzere basın mensupları da alınmadı. Açamadıkları kapıları koçbaşıyla kıran polisler, evlerdeki yurttaşları çıkartarak tahliyelere başladı. Polis zoruyla evlerinden çıkartılan yurttaşların bazıları sinir krizi geçirdi. Bir vatandaş ters kelepçe ile gözaltına alındı. 

Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, mahalleli kentsel dönüşüm projesine karşı başlatılan hukuki süreçlerin devam etmesine ve mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen belediyenin evleri zorla tahliye ederek yıkmak istediğini ifade ediyor.

Gece saatlerin yüzlerce çevik kuvvet polisi ile çok sayıda TOMA ve zırlı aracın geldiği mahallede neredeyse her sokağa polis barikatı kuruldu. Mahalle giriş-çıkışlara kapatıldı. Gazeteciler ve avukatlar mahalleye 'güvenli bölge oluşturulduğu' gerekçesiyle alınmazken, bazı evlerin kapıları ise polisler tarafından kırıldı. Belediyenin 26 evin yıkımı için geldiği öğrenildi.

Zorla ve hukuksuz şekilde yapılan tahliyeler sırasında kapısı polis tarafından zorla kırılan Burçin Tuncer isimli yurttaş, ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı. 

Tokatköy'de yaşayan yurttaşların 40-45 yıldır yaşadığı konutların çoğu tapu tahsis belgeli. Bölge halkı her seçim döneminde tapu vaat edildiğini ancak bunun gerçekleşmediğini söylüyor. Bir bölümü dönüşüm sürecinde kendilerine yetersiz kira yardımı yapıldığını ve yeni konutlar için para istendiğini söylüyor. Bir bölümü ise kendilerine ait konutlardan rant elde edilmeye çalışıldığını aktarıyor.

 

 
D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar