Bursa'daki sokak hayvanları gönüllüleri: Yüzlerce köpek yaşlandıktan sonra sahipleri tarafından sokağa bırakılıyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Bursa'daki sokak hayvanları gönüllüleri: Yüzlerce köpek yaşlandıktan sonra sahipleri tarafından sokağa bırakılıyor

Bursa'da yavruyken satın alınıp yaşlanınca sokağa terk edilen 500'ün üzerinde cins köpek, Türkiye'deki hayvan sevgisi gerçeğini gözler önüne serdi.

Sahipleri tarafından terk edilen kimsesiz köpekleri unutmayan Bursa'daki gönüllü arama kurtarma ekipleri sokağa bırakılan köpekler için tahta kulübeler yaptı. 

Nilüfer Arama ve Kurtarma (NAK), ANDA Arama ve Kurtarma ile Her Eve Pati Derneği (HEPAD), sokağa terk edilen veya sokakta bulunan köpek veya diğer hayvanların barınabilmesi için kulübe yapmak için kolları sıvadı. Soğuk kış günlerinde hayvanların barınmaları için atıl vaziyetteki paletleri kullanan ekipler, ufak ama sıcak kulübeler elde etti. Kimi paletlerin çivilerini sökerken, kimi ise fazlalıklarını kesti. Sokakta bulunan köpekler için yapılan kulübelerin yapımı esnasında aralarda gezinen köpekler ise renkli görüntülere sahne oldu.

Ekip olarak bir cana dokunmaya çalıştıklarını belirten Nilüfer Arama Kurtarma ekibinde görevli Pınar Bulmuş, “İnsan veya hayvan her türlü canlıyı kurtarmak için varız. Bursa’da 1 yıldır faaliyet gösteren Her Eve Bir Pati Dernek de böyle bir projenin başlaması için öncü oldu. 15 dönümlük bir arazide, 500’e yakın köpeğe ev sahipliği yapan bir dernek. Biz de bireysel olarak bu derneğe katkıda bulunmaya çalıyoruz. Bu barınakta çoğunlukla sahipleri tarafından terk edilmiş köpekler var. Burada bünyelerine kattıkları köpeklerin bakımlarını yaptıktan sonra sahiplendirmeye çalışıyorlar. Buradaki hayvanların ihtiyaçları bağışlarla karşılanıyor. Kırsaldaki canlıları da beslemek için başka bir proje başlatıldı" dedi. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar