Türk Psikologlar Derneği: "Belirsizlik, depremi yaşayanları güvencesizliğe itiyor; psikososyal destek en az bir yıl sürmeli"

Türk Psikologlar Derneği: "Belirsizlik, depremi yaşayanları güvencesizliğe itiyor; psikososyal destek en az bir yıl sürmeli"

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesine giden Türk Psikologlar Derneği, önemli tespitlerin yer aldığı bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapor hakkında T24'ün Youtube kanalında Candan Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Klinik Psikolog Zeynep Şeker, psikososyal desteğin öneminden bahsetti.

"Psikososyal destek en az bir yıl sürmeli" diyen Şeker, depremin insanların hayatlarında yarattığı belirsizliğin güvencesizliğe yol açtığını ifade ettti. 

Afet deneyiminin sıcak olduğunu vurgulayan Şeker, "Nasıl fiziksel bir ilk yardım uyguluyorsak psikolojik ilk yardım da başlamalı. Psikolojik çalışma da acil bir ihtiyaç. Alanda birçok STK çalışma yapıyor, bakanlık da çalışma yapıyor. Herkes işin farklı bir ucundan tutuyor" dedi. 

Peki, psikososyal destek neden acil ihtiyaç?

Türk Psikologlar Derneği'nin deprem bölgesinde yaptığı tespitler neler?

Depremden etkilenen insanlara psikolojik olarak nasıl destek olunacak?

Depremin yarattığı yıkımın travma haritası...

Toplumsal iyileşme için devlet ve sivil toplum ne yapmalı?

Türk Psikologlar Derneği'nin deprem raporunu Klinik Psikolog Zeynep Şeker, Candan Yıldız'a yorumladı.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar