DSP Genel Başkan Yardımcısı: CHP geldi de bizden ret yanıtı mı aldı?

DSP Genel Başkan Yardımcısı: CHP geldi de bizden ret yanıtı mı aldı?

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın partilerini ziyaret etmediğini, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere yönelik tutumlarını yakın zamanda açıklayacaklarını ancak söyledi.

Partinin hangi ittifaka destek vereceğine dair, parti içi tartışmalara kendilerini 'Ecevit Hareketi'  olarak tanıtan 659 ismin partinin ittifak tercihlerine ilişkin görüşlerini açıkladığı bildiriye değinen Karakülçe, "DSP 2010 yılındaki referandumda olağanca ağırlığını göstermiş ve hayır demiştir. 2014'te Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemiş, 2017 yılında Cumurbaşkanlığı Sistemi'ne karşı çalışma yapmış, 2018 yılında Muharrem İnce'yi desteklemiş. Bütün bunlar gözardı edilip bizi herhangi bir ittifaka yaftalıyorlar" diyerek söz konusu bildiride imzası bulunan birçok kişinin parti ile ilgisi olmadığını söyledi. 

14 Mayıs'ta hangi ittifakı destekleyeceklerine dair soruyu yanıtlayan Karakülçe,  CHP veya Millet İttifakı'nın kendilerini ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

Karakülçe, "Miilet İttifakı'nı niye desteklemiyorsunuz?" diye soranlara " Geldiler de bizden ret yanıtı mı aldı? Millet İttifakı bizimle temas kurmadı, CHP bir kez bile aramadı" diye konuştu. 

Önümüzdeki günlerde seçimlerde nasıl bir tutum sergileyeceklerini açıklayacaklarını söyleyen Karakülçe, "Adayların gelip bir çayımızı içmeleri birçok şeyi değiştirir" ifadelerini kullandı. 

Ecevit'in kurduğu DSP daha kararını vermedi

 Taban ne diyor, yönetim ne yapıyor?

 Millet İttifakı DSP'ye uzak mı duruyor?

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, Candan Yıldız'a yorumladı.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar