"Cenaze aracında uyuşturucu" olayı ile İBB'ye kumpas mı kurulmak istendi?

"Cenaze aracında uyuşturucu" olayı ile İBB'ye kumpas mı kurulmak istendi?

İBB’nin aracı olduğu iddia edilen cenaze aracında uyuşturucu bulundu. 144 kilogram olduğu belirtilen uyuşturucunun cenaze aracına kimler tarafından konulduğu soruşturuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, cenaze aracının taşeron hizmeti aldıkları Platform Turizm' Şirketi'ne ait olduğunu duyurdu.Konuyla ilgili T24 yayınına katılan ve Candan Yıldız'ın sorularını yanıtlayan İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, "Araçlar en son olarak Diyarbakır'a götürüyor cenazeleri. Orada 4-5 saat kaldıktan sonra dönüşe geçiyor. Güzergah dışı bir durum varsa bu GPS kayıtlarında bu ortaya çıkar" dedi. Cenaze işleriyle ilgili sevk ve idarenin İBB'de olduğunu hatırlatan Balyalı, kimlerin çalışacağını firmanın belirlediğini söyledi. Balyalı, söz konusu aracın ve personelin de İBB bünyesinde olmadığını, Platform Turizm AŞ'ye ait olduğunu ifade etti.

Son derece kirli ve aşağılık bir olaydan bahsediyoruz diyen Tarık Balyalı, "İçişleri Bakanlığı'nın kamuoyunu doğru bilgilendirmesi gerekiyor. Bu konudan bir siyaset üretilmeye çalışılıyor. Bir karalama yapılmaya çalışılıyor. Buna o kadar alıştık ki... Bu acizlik. Sansür yasasının, vatandaşların gerçek sorunun üzeri örtülmek isteniyor. Ama halkın gündeminde buna benzer haberler yok. Boşu boşuna nefeslerini tüketiyorlar" dedi. 

Platforma Turizm AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı İTO kayıtlarına göre Kazım Albayrak görülüyor. Kazım Albayrak, Albayrak Grubu'nun hissedarı aynı zamanda. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar