CHP'li Torun'dan Erdoğan'ın 'aynı gemideyiz' sözlerine tepki: Sen saltanat gemisindesin, biz Bandırma Vapuru’ndayız!
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

CHP'li Torun'dan Erdoğan'ın 'aynı gemideyiz' sözlerine tepki: Sen saltanat gemisindesin, biz Bandırma Vapuru’ndayız!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye gemisi içindeyiz, gemi batarsa hepimiz boğulacağız” sözlerini eleştirdi. Torun, “Sayın Erdoğan biz seninle aynı gemide değiliz. Sen saltanat gemisindesin ama biz Bandırma Vapuru’ndayız. Siz saltanat gemisinde zevk sefa içinde yaşarken halkın gemisini, vapurunu batırmaya çalışıyorsunuz. Yüz yıl önce olduğu gibi o saltanat gemisi batacak ama Bandırma Vapuru kazanacak, halkın vapuru kazanacak bundan emin olun” dedi.

CHP'li Torun, CHP Yerel Yönetimler Heyeti ile CHP Aksaray İl Başkanlığı'nda açıklama yaptı. Torun şunları söyledi:

“Yoksulluk, yasaklar ve her türlü olumsuzluklar arttı"

"Gerçekten çok zor günlerden geçiyoruz. Çok önemli günlerden geçiyoruz. 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar geçmişte birçok vaatte bulunmuş olmasına rağmen, birçok konuda bize söz vermiş olmasına rağmen 20 yılın sonunda geldiğimiz nokta maalesef tam tersi. Yoksulluk, yasaklar ve her türlü olumsuzluklar arttı. Verilen sözlerin bir kısmı da unutuldu. Aksaray’a geçmişte Aksaray Ulukışla Demiryolu sözü verildi 2004’ten bu yana maalesef yapılmadı bekliyor. 18 yıldır her geldiklerinde söz verdiler maalesef bir çivi dahi çakmadılar. Geçen yıl sayın Genel Başkanımız ziyaretinde konuyu gündeme getirdi, bunun üzerine bir ihale süreci başlattılar ama hala bir yıldır en ufak bir gelişme yok.

"Biz seninle aynı gemide değiliz"

Bütün bu sorunları yaşarken geçenlerde Erdoğan, ‘Türkiye gemisi içindeyiz, gemi batarsa hepimiz boğulacağız’ dedi. Erdoğan’a buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum: Sayın Erdoğan biz seninle aynı gemide değiliz. Sen saltanat gemisindesin ama biz Bandırma Vapuru’ndayız. Sen o saltanat gemisinde yandaşlarınla zevk sefa içinde yaşarken, bolluk içinde yaşarken biz Bandırma Vapuru’nda yoksul halkımızın ve her geçen gün sorunları büyüyen halkımızın çözümlerini üretmek için mücadele ediyoruz. Siz saltanat gemisinde zevk sefa içinde yaşarken halkın gemisini, vapurunu batırmaya çalışıyorsunuz. Yüz yıl önce olduğu gibi o saltanat gemisi batacak ama Bandırma Vapuru kazanacak, halkın vapuru kazanacak bundan emin olun.

"Faizi ‘yüzde 13’e düşürdük’ diye milleti kandırmaya çalışıyorlar"

Bir de faizi ‘yüzde 13’e düşürdük’ diye milleti kandırmaya çalışıyorlar. Kimi kandırıyorsunuz? Bankalara yüzde 13’ten vereceksiniz, o bankalara vatandaşlara yüzde 30’dan 40’tan verecek. Ondan sonra faizi düşürdük diyeceksiniz. Düşen vatandaşın faizi değil ki, bankaların faizi. Böyle olmamış olsaydı yüzde 400 kar açıklar mıydı? Ama maalesef vatandaşı faiz boyunduruğu altında yaşatırken birileri kazançlarını her gün artırıyor. Vatandaşın artık icra dosyaları, icra dairelerine sığmaz halde. Son bir yılda 1,5 milyon arttı icra dosyası, 24 milyonu geçti. 85 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde 24 milyon maalesef icra dosyası var. Kredi kartı borç takibine düşen kişi sayısı 4 milyon 100 bin kişi olmuş. Türkiye’nin 20 yıl sonunda geldiği nokta bu.

"Türkiye’de ortalama konut fiyatı neredeyse 2 milyon TL civarında"

Bir ekonomi bakanımız var hayal dünyasında yaşayan, uyuyup uyanan bize çeşitli vaatler, rakamlar veren. Geçtiğimiz günlerde de ‘konut fiyatları ve kiralar normalleşiyor’ demiş. Sayın bakan senin herhâlde kiradan, vatandaşın derdinden haberin yok. Şu anda fiyatlar yüzde 300 arttı. Türkiye’de ortalama konut fiyatı neredeyse 2 milyon TL civarında. İstanbul’da kiralar 6 bin 500 liraya çıktı. Hala bakan çıkmış, ‘kiralar normalleşiyor’ diyor. Artık şu hayal dünyasından çıkıp, Türkiye’nin gerçeklerini görse ve Türkiye’de ne oluyor ne bitiyor, vatandaşımız ne durumda bunu bir bilse gerçekten çok daha iyi olacak. Bu bakan görüldü ki geldiği günden bu yana ortaya koyduğu hiçbir rakam, hiçbir öngörü gerçekleşmedi. Şimdi de ‘yılbaşından sonra enflasyon tek haneli rakamlara düşecek’ diyor. Üstelik hedef açıklıyorlar yüzde 18 diye, şimdi çıkmış diyor ki, ‘tek haneli rakamlara düşecek.’ Anlaşılan sayın bakana metinler veriliyor, ‘sen bunu oku, bunu anlat bu milleti de ikna et’ deniliyor. Böyle bir anlayışın kabulü mümkün değil. Artık aklımızla alay ediyorlar ve bu ülkenin de gerçeğinden uzaklar.

“Biz bu milletin hakkını arıyoruz"

Bu yaşadığımız süreç bizim kaderimiz değil. Türkiye’nin sorunları çözülebilir. Tek sorun bu iktidarın yanlış tercihler kullanmasından, kaynaklarını yanlış değerlendirmesinden. Bire mal olacak işi, beş liraya mal etmesinden. Biz sana hastaneyi ‘niye yaptın’ diye sormuyoruz. Biz diyoruz ki ‘kaça yaptın, kaç yıllığına verdin’ diye soruyoruz. Hemen çıkıp, ‘bunlar hastaneye karşı’ diyor. Biz, ‘bu yolu kaça yaptın, bu köprüyü kaça yaptın, kaç yıllığına verdin’ diyoruz, ‘bunlar yola, köprüye karşı’ diyor. Hayır biz bu milletin ödediği vergilerin nereye harcandığını soruyoruz. Biz bu milletin hakkını arıyoruz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını arıyoruz. Bunu söylediğimizde ya ‘terörist’ oluyoruz, ya ‘dış güçlerin adamı’ oluyoruz. Ne olursa olsun peşini bırakmayacağız. Gelecek süreçte yapılacak ilk seçimde iktidar olacağız. Bu ülkenin parasını peşkeş çeken, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen sarayın o beslemelerine, beşli çetelerine de hesabını soracağız. Bu milletten aldıklarını, bu millete tekrar iade edeceğiz. Hiç kimse zannetmesin ki ‘yaptım yanıma kaldı, yurt dışına kaçırdım’ onların hepsi mutlaka bu ülkenin hakkı, bu ülkeye teslim edilecek bundan da emin olun" (ANKA)

TIKLAYIN | Erdoğan: Hepimiz aynı Türkiye gemisinin içindeyiz; batarsa hepimiz boğulacağız

TIKLAYIN | CHP'li Özkoç: Erdoğan, insanlarımızla hiçbir zaman aynı gemide olamadı, halktan uzaklaşmış bir lider

 

 

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar