CHP’li vekiller Eskişehir hayvan pazarında hayvan üreticilerini dinledi: “Artık gücümüz kalmadı, hayvancılığı bırakacağız!”
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

CHP’li vekiller Eskişehir hayvan pazarında hayvan üreticilerini dinledi: “Artık gücümüz kalmadı, hayvancılığı bırakacağız!”

Eskişehir Hayvan Pazarı’na getirdikleri kurbanlıkları satamayan besiciler kendilerini ziyaret eden CHP’li vekillere dert yandı. Çifçilerden biri “Artık gücümüz kalmadı, hayvancılığı bırakacağız!” dedi.

Kars’tan Eskişehir’e hayanlarını satışa getiren besici Bülent Kurukafa, “Kars’tan buraya 150 koyun getirdim. Bir haftadır sadece 10 hayvanımı sattım. Hayvanları getirirken tır masrafım 30 bin lira tuttu. Dönüşümü nasıl yapacağım kara kara düşünüyorum. Bunları da satalım bu işi bırakacağız” dedi.

Emirdağ’dan pazara gelen besici Murat Vuran ise, “Daha önce koyunlarım vardı onları sattım. 15 davarım kaldı onları da pazara satmaya getirdim. Bundan sonra tamam artık hayvancılığı bırakıyoruz. Ben de şehre geleceğim, açlıklar kervanına ben de katılacağım” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü Muttalip Mahallesi’nde kurulan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nda kurbanlık hayvan yetiştiricilerini ziyaret etti. Üreticiler ve Kurban Bayramı öncesi kurbanlık almaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Çakırözer ve Süllü, sıkıntıları dinledi. Pazara hayvanlarını getiren besiciler bir haftadır satış yapamadıklarını söylerken, artan girdi maaliyetlerinden dert yandı. Geçen yıl 130 liraya aldıkları bir çuval yem fiyatının bir yılda 400 liraya çıktığını söyleyen hayvan yetiştiricileri, geçen yıl 2 bin liraya sattığı bir koyunu bu yıl 2 bin 500 liraya satamadıklaranı dile getirdi.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar