Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019'daki EYT açıklamaları sosyal medyada gündem oldu
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019'daki EYT açıklamaları sosyal medyada gündem oldu

T24 Video Haber

EYT düzenlemesinin ayrıntılarını açıklayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlemeden 2 milyon 250 bin kişinin faydalanacağını belirterek herhangi bir yaş şartı aranmayacağını bildirdi. Daha önceki EYT düzenlemesine 'net' şekilde karşı çıkan Erdoğan'ın 2019 yılında söylediği "Tutturmuşlar EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkeleri böyle battı. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni asla bu yola teşvik etmeyin. Seçim kaybetsek de yokum" sözleri gündem oldu.

Beştepe'de, Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin toplantı yapıldı. 

"Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak" 

Erdoğan, toplantının ardından EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. "Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık." diyen Erdoğan, yapılan yeni düzenleme ile sorunun 'her türlü tartışmadan arındırıldığını' söyledi. 

Yapılan düzenleme ile 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağını vurgulayan Erdoğan, "Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin detayları açıkladı. Erdoğan, EYT'de herhangi bir yaş sınırı olmayacağını, bu düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin çalışanın emekli olacağını söyledi.

2019'da ne demişti?

Erdoğan, 16 Kasım 2019'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış töreninde emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili sert açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, "Tutturmuş erken emeklilik, İskandinav ülkelerinin çoğu bu yöntemle battı. Niye erken emeklilik, ne zaman emekli olacaksa o zaman olsun. Hak ettiği parayı alsın. Bu hesap yanlış hesaptır, seçim kaybetsek de ben bu işte yokum. Biz bunu politik hesaplarla yapmayız ve yapmayacağız da. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola asla teşvik etmeyin" diye konuşmuştu.

TIKLAYIN | 'Müjde' haberini veren Erdoğan, daha önce EYT hakkında ne söylemişti?

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması: Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak

TIKLAYIN | EYT'liler gün hesaplatma için SGK önünde kuyruk oluşturdu

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar