Depremzede inekler Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde tedavi altına alındı!
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Depremzede inekler Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde tedavi altına alındı!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Elif Adıgüzel'in kendi imkanları ile enkazdan çıkarttığı 3 inek, Osmaniye'deki Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirilerek tedavi altına alındı. 

Kahramanmaraş merkez üssü Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından Emiroğlu köyünde oturan Elif Adıgüzel'in altı ahır olan evi yıkıldı, inekleri enkaz altında kaldı. Hayvanlarını kendi imkanları ile enkazdan çıkartan Adıgüzel, yem ve temiz su sıkıntısı yaşayınca sosyal medyadan yardım çağrısı yaptı.

Çağrıya cevap veren  Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilileri, Adıgüzel'e ulaştı. 70 kilometrelik yolculuğun ardından 3 inek, Osmaniye'deki HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne yerleştirilip tedaviye alındı.

Boncuk, Ceren ve Gül Hanım'ın tedavileri sürüyor

Emiroğlu köyünde 15 hane olduğunu ve neredeyse tüm evlerin yıkıldığını belirten HAYTAP Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Ali Laçinbala, "Hayvanların ilk müdahalesini yaptıktan sonra 2,5 yaşlarındaki 'Boncuk', 'Gül Hanım' ve 'Ceren' ismindeki inekleri, ücretleri ödenmek kaydı ile alınarak Osmaniye'deki HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirdik.

Gül Hanım'ın ön ayakları küt cisim travması nedeniyle ezilmiş. Kas ağrılarından dolayı ayağa kalkamıyordu, ciddi ödem vardı. 8 kişi, halatlar yardımı ile araca yükleyebildik. 'Boncuk' ve 'Ceren' ismindeki diğer iki inek, küçük küt travmaları yaşamış, yorgun düşmüşler. Açlık ve susuzluk ile de ciddi strese girmişlerdi. Buradaki 3 depremzede ineğin tedavi süreçleri, gönüllü hekimlerimiz tarafından devam ediyor" dedi.

"Can yoldaşlarım ölecek diye çok korkuyordum"

Elif Adıgüzel ise "Depremden dolayı evimiz yıkıldı. Boncuğumu çok severdim, ayrılamadım. Fakat ne yapayım? Yaraları ve ağrıları var. Köyde yem ve içme suyu da yok. Bunlar benim canım, can yoldaşım. Ölecekler diye de çok korkuyordum.

Birisi geldi, telefonla bir video çekti, sonra da HAYTAP geldi. Sağ olsun. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun" diye konuştu. (DHA)

 

 

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar