Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin; bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin; bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu iftiranın hesabını hukuk önünde soracağız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başörtüsü ve aileye yönelik düzenlemeyi kapsayan anayasa değişikliği için Meclis'te çoğunluk sağlanmazsa referanduma gidilebileceğinin sinyalini veren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" açıklamasına da değindi.

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddialarına yanıt: Bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde de soracağız

"Ülkemizde uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı yılda 941'den geçtiğimiz sene itibariyle 270'e düşmüş. Bu yıl ise yüzde 25 daha azalış eğilimi göstermiştir. Bunu niye söylüyorum? Adam ne diyor; biz cari açığımızı uyuşturucu satışıyla satışıyla kapatıyormuşuz. Be vicdansıza bak ya. Bu ne akıl ya. Ya sen kendinde misin… Uyuşturucu ticaretine en ağır cezaları veren ülkelerin başında biz geliyoruz...

"Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin; bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba"

Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin; bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba. Öyle bir şeyler duydum. Bu bela ile dünyanın tamamının başı dertte. Ama biliyorum ki senin de başında dertte. Uyuşturucuyla ülke tarihinin en etkin mücadelesini yürüten bir hükümeti ve ona bağlı kolluk güçlerini töhmet altında bırakacak açıklamalar yapmak uyuşturucu baronlarına hizmet etmektir.

"Bizim uyuşturucu gelirleriyle cari açığı kapatmak gibi bir derdimiz yok"

Akıl, izan sahibi olan bütün muhalefet gruplarına sesleniyorum. Bizim uyuşturucu gelirleriyle cari açığı kapatmak gibi bir derdimiz yok. Ama birilerinin kendi siyaset açığını uyuşturucuyla kapatmak istediği de kesin. Üstelik bu kişinin ekonomik krize çare olarak uyuşturucu ve organ kaçaklarından vergi almayı teklif eden bir zihniyet sahip olduğunu da tekrar hatırlatmak isterim.."

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar