Erdoğan'ın  bir ay önce "Artık hiçbir afette vatandaşımızın 'nerede bu devlet?' feryadını duymuyoruz" sözleri gündem oldu
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Erdoğan'ın bir ay önce "Artık hiçbir afette vatandaşımızın 'nerede bu devlet?' feryadını duymuyoruz" sözleri gündem oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir ay önce, 1939 Erzincan depreminde insanların aylarca yıkıntıların altından çıkamadığını dile getirerek, "Daha yakın bir vakitte 1999 depreminde devletin günlerce hatta haftalarca ulaşamadığı yerler olduğunu biliyoruz. Hamdolsun milletimizden aldığımız destekle kurduğumuz sistem sayesinde son dönemde yaşanan hiçbir felakette insanlarımızdan 'Nerede bu devlet?' feryadı duymadık. Yaşanan her kriz, her afet yönetimi Türkiye'nin yönetim kapasitesini ve kabiliyetini tüm dünyaya tekrar tekrar ispatlıyor" demişti. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın bir ay önce Manavgat-Akseki Yangın Afeti Sonrası Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmadan bir video kesiti sosyal medyada gündem oldu.

Erdoğan bir ay önce bugün Kalemler Mahallesi'nde gerçekleştirilen Manavgat-Akseki Yangın Afeti Sonrası Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde konuşma yapmıştı. Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın sonrası inşa ettikleri 900 afet köy konutunu maliyeti üzerinden yüzde 66 indirimle, 2 yılı ödemesiz, 18 yıl vadeyle hak sahiplerine vereceklerini duyurarak bununla övünmüştü. 

"Yaşanan her kriz, her afet yönetimi Türkiye'nin yönetim kapasitesini ve kabiliyetini tüm dünyaya tekrar tekrar ispatlıyor"

Erdoğan o konuşmasında, "Görüldüğü gibi artık yaraların sarılmasını birkaç ayda, yıkılanların yerine yenisinin yapılmasını inşa tarihinden başlatırsak bir yıl gibi bir sürede bitiriyoruz. Dünyada böylesine hızlı bir afet yönetimi gerçekleştirilen başka bir örnek yoktur. Bırakınız yıkılanların yerine bir yılda yenisini yapmayı, bu kadar sürede enkazı dahi kaldıramayan, temizleyemeyen ülkeler biliyoruz. Yaşanan her kriz, her afet Türkiye'nin yönetim kapasitesini ve kabiliyetini sadece kendimize değil, tüm dünyaya tekrar tekrar ispatlıyor" demişti. 

"Yaşanan hiçbir felakette insanlarımızdan 'Nerede bu devlet?' feryadı duymadık"

Erdoğan, 1939 Erzincan depreminde insanların aylarca yıkıntıların altından çıkamadığını dile getirerek, "Daha yakın bir vakitte 1999 depreminde devletin günlerce hatta haftalarca ulaşamadığı yerler olduğunu biliyoruz. Hamdolsun milletimizden aldığımız destekle kurduğumuz sistem sayesinde son dönemde yaşanan hiçbir felakette insanlarımızdan 'Nerede bu devlet?' feryadı duymadık. Tam tersine hafızalarımızda sadece her felaketin ardından kendine anında sahip çıkan, devletine dua eden insanlarımızın görüntüleri kaldı. İnşallah Türkiye'yi bu seviyesinin gerisine asla düşürmeyecek, teknolojinin verdiği imkanlarla hem altyapımızı güçlendirmeye hem afet müdahale sistemimizi geliştirmeye devam edeceğiz" demişti.  

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Foto-Haber

erdoğan

Foto-Haber

Erdoğan

Öne Çıkan Videolar