Fatih Erbakan'ın AKP ile ilgili söylediği sözler yeniden gündem oldu: Bizim kırmızı çizgilerimizi çiğnememiz ve 20 senenin faturalarına ortak olmamız çok zor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Fatih Erbakan'ın AKP ile ilgili söylediği sözler yeniden gündem oldu: Bizim kırmızı çizgilerimizi çiğnememiz ve 20 senenin faturalarına ortak olmamız çok zor

T24 Video

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın Cumhur İttifakı'na davet etmek üzere ziyaret gerçekleştirdiği Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın 14 Şubat 2022 yılında söylediği, "Cumhur İttifakı'nda yer alma ihtimalimiz yüzde 1'in altında. 20 senenin günahına son dakika ortak olmak, o faturaya ortak olmak çok da uygun bir şey değil bizim açımızdan" sözleri yeniden gündeme geldi.

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim işleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile birlikte Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. AKP'li yetkililer tarafından Cumhur İttifakı'na davet edildiği söylenen Erbakan, 14 Şubat 2022'de İttifak hakkında şunları söylemişti:

"Bizim açımızdan mevcut iki ittifakta da yer almamız sorunlu görünüyor. Bir kere Cumhur İttifakı’nda 20 senedir yapılan icraat ortada. Özellikle ekonomi alanında çok ciddi eleştirimiz var. Gelinen nokta da bunu gösteriyor. 20 senenin günahına son dakika ortak olmak, o faturaya ortak olmak çok da uygun bir şey değil bizim açımızdan. ‘Bu yanlışlardan, 20 senedir yaptığımız uygulamalardan birden bire vazgeçtik. Bunların hepsinin tersini yapacağız. Yeniden Refah’ın söylediği prensipleri uygulayacağız' deme ihtimalini, siz gazeteci olarak ne kadar görürsünüz, ben yüzde 1 bile görmem. Dolayısıyla böyle bir birlikteliğin olma ihtimali yüzde 1’in bile altında diye düşünüyorum."

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar