Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu: Devlet, Fındıklı Belediyesi'ni ötekileştiriyor; çocuklarımızı kendi siyasal emelleri için kullanıyorlar
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu: Devlet, Fındıklı Belediyesi'ni ötekileştiriyor; çocuklarımızı kendi siyasal emelleri için kullanıyorlar

T24 Video Haber

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Fındıklı Kaymakamlığı’na 5 yıllığına kiralanan ve müftülüğün kullandığı belediyeye ait binanın tahliyesinin sözleşmesi bitmesine karşın mahkeme kararıyla durdurulmasına tepki gösterdi. Çervatoğlu yaptığı açıklamada, "İşgalin 13. günü. Burada eğitim gören çocuklarımızı kendi siyasal emelleri için kullanıyorlar. Devlet sanki 'baba' özelliğini kaybetmiş. Fındıklı'da bunu yaşıyoruz. Devlet, Fındıklı Belediyesi'ni ötekileştiriyor" dedi.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, AKP'li Belediye Başkanı Adnan Özbalaban döneminde, belediyenin kendi olanakları ile deniz dolgusu üzerine yaptırdığı bina, belediye meclisinin 01 Kasım 2017 tarihli kararıyla 5 yıllığına Fındıklı Müftülüğü’ne tahsis edildi. 4-6 yaş çocuklar için Kuran Kursu hizmeti veren binanın tahsis süresi 31 Ekim 2022 tarihinde doldu.

Basın açıklaması gerçekleştiren Çervatoğlu şunları aktardı:

"Burada eğitim gören çocuklarımızı kendi siyasal emelleri için kullanıyorlar"

"Günaydın Fındıklı halkı, size de günaydın troller ve gerçekleri gizleyerek haber yapmayan yandaş medya. Bugün belediye binasına Fındıklı Müftülüğü tarafından işgalinin 13. günü. Sevgili troller ve sevgili yandaş medya, özellikle tane tane dinleyin. Sorunu çözmek istemeyenler siyaset yapıp bunu malzeme yapıyorlar. Burada eğitim gören çocuklarımızı kendi siyasal emelleri için kullanıyorlar.

"Devlet sanki 'baba' özelliğini kaybetmiş"

Türkiye Cumhuriyeti'nin valisi, kaymakamı, devlet görevlileri, din insanı yani müftülük, devletimizin kamusal işlerini yürüten kamu görevlileridir. Bunlar kin tutmaz, bunlar taraf tutmaz. Valilerimiz ve kaymakamlarımız kurumlar içerisinde ve kişiler arasında eşit davranır. Devlet sanki 'baba' özelliğini kaybetmiş. Fındıklı'da bunu yaşıyoruz. Devlet, Fındıklı Belediyesi'ni ötekileştiriyor. Bu işgali sürdürüp çocuklarımızın üstünden siyaset yapan ve ailelerimizin manevi duygularını sömüren siyasilere artık dur deyin. Çünkü bunlar o manevi duygularımızı sömürmekten besleniyorlar. Siyaseti sadece ve sadece beşli çetelere, izdüşümlerine ve bizim manevi duygularımızı sömürmek olarak algılamakta. Sayın Valim, Sayın Kaymakamım, sizlerse devletin bizim Fındıklı'daki izdüşümlerisiniz. Yani halkın babasısınız. Taraf tutmadan çözüm üretebilirsiniz. Bizler çözüm üretmek için araştırmalar yapıyoruz, 13 gündür direniyoruz. Ve çözüm elinizdeyken hiç sesiniz çıkmıyor, çözüm yeri belli.

"Biz birçok yer istedik, vermediniz"

Biz birçok yer istedik, vermediniz. Caminin altına yapalım dedik, müftülük kabul etti sonra siyasiler bu oyunu oyuna çevirmek için, şov yapmak için, "Çocuklarımızın Kur'an kursunu kapatıyorlar, CHP zihniyeti" dedi. İlçemizde Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından yapılan 'anadolu imam hatip lisesi' var. Ve onun içerisinde yurt, yemekhane, etüt merkezi var. Hem de 100 erkek 100 kız yatak odalı yurt var, yemekhane var, hem de boş. Ve burası hiçbir masraf istemeden bu çocuklarımızın daha güvenli yerde, doğanın içerisinde eğitim alabileceği bir yer, ama niyetiniz varsa çözüme"

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar