Gazeteciler meslektaşları Sezgin Kartal'ın gözaltına alınmasını protesto etti
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Gazeteciler meslektaşları Sezgin Kartal'ın gözaltına alınmasını protesto etti

Karşı Mahalle muhabiri Sezgin Kartal'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gözaltına alınmasını meslektaşları Çağlayan Adliyesi önünde protesto etti. Savcılık sorgusu tamamlanan Kartal, "örgüt üyeliği" şüphesi ve tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Kartal'ın dosyasında gizlilik kararı var.

Gazeteci Dayanışma Ağı (GDA) ve gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde evi basılarak gözaltına alınan gazeteci Sezgin Kartal için Çağlayan Adliyesi’nde basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasına HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, SODAP, EHP, Koç Üniversitesi Hastanesi işçileri, Pir Sultan Abdal Dernekleri, Gazeteci Dayanışma Ağı ve Alevi Bektaşi Federasyonu katıldı. Gazeteciler "Özgür Basın Susturulamaz! Sezgin Kartal Serbest Bırakılsın” pankartı açtı.

Öte yandan Medya ve Hukuk Çalışmaları Deneği (MLSA), Sezgin Kartal'ın savcılık sorgusunun tamamlandığını açıkladı. Savcının, gazeteci Kartal'ı "örgüt üyeliği" şüphesi ve tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk ettiği belirtildi.

Dosyasında ise gizlilik kararı var

Karşı Mahalle'nin aktardığına göre de Kartal, bugün Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne gönderilen Kartal, 4 gündür Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutuluyor; dosyasında ise gizlilik kararı var.

"Sezgin Kartal bu ülkenin basın tarihinde onurlu bir isim olarak yerini alacaktır"

Sezgin Kartal için yapılan açıklamada Gazeteci Dayanışma Ağı adına Atakan Sönmez konuştu. Sönmez, şunları söyledi:

"Bugün burada daha önce de defalarca olduğu gibi bir gazetecinin gözaltına alınmasını protesto etmek için bir araya geldik. Sezgin Kartal 10 Ocak günü Çalışan Gazeteciler Günü'nde gözaltına alındı. Aslında 10 Ocak gününde bazı açıklamalar yapıldı. Bu iktidarın sözcüleri tarafından denildi ki 'Son yıllarda basın özgürlüğünü o kadar genişlettik, gazetecilere o kadar imkan tanıdık ki hiç bu kadar özgür olmamıştı". Sonra ne çıktı ortaya aslında bu ülkeyi, bakanlık kadrolarında maaş alan trol başlarının attığı tweetlerle ülkeyi, algıyı, halkı yönetmek isteyen bir iktidar deşifre oldu. Sezgin Kartal ve gazeteciler yıllardır aslında hakikati aktarmak için mücadele ediyor, işlerini yapıyor. Bunu yaptıkları için de bedel ödüyor.

Gazeteci Dayanışma Ağı'ndan da arkadaşımız Sezgin Kartal yıllardır özgür gazetecilik yapmak için, özgür basın adına aslında sizlerin halkın haber alma özgürlüğünü savunuyor. Bunun için susturulmak isteniyor. Muhakkak bu ülkede gerçek gazeteciler, hakikat bir gün galip gelecek. Trollerin attıkları teweetlerle, aldıkları maaşlarla oluşturdukları algı yıkılacak ve Sezgin Kartal bu ülkenin basın tarihinde onurlu bir isim olarak yerini alacaktır." 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar