Gökhan Zan: Tabii ki hakkımı helal etmiyorum; o troll kardeşimize söylüyorum, mesajları değil, sesli aramaları yayınla!
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Gökhan Zan: Tabii ki hakkımı helal etmiyorum; o troll kardeşimize söylüyorum, mesajları değil, sesli aramaları yayınla!

Deprem felaketinden etkilenen Hatay'da ilk günden beri yardım çalışmalarına katılan ve depremzedelerin seslerini duyuran eski futbolcu Gökhan Zan, yaşadıklarını anlatırken kullandığı "Hakkımı helal etmiyorum" sözlerinin ardından sosyal medyada kendisinin yalan söylediğini iddia edenlere yanıt verdi. 

Gökhan Zan'ın daha önce başka bir kanalda katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na teşekkür ettiği videoyu paylaşan hesaplar, Zan’ı yalan söylemekle suçladı.

Sosyal medya hesabından yaşananları anlatan Zan, "İletişim Başkanlığı yardımcılarından Çağatay Bey beni aradı. Çağrımıza cevap verdi. O zaman kendisine telefonda teşekkür etmiştim. Daha sonra Habertürk kanalında katıldığım programda Çağatay Bey’in sözlerine inandığım için, hemen ilgili makama sayın valilerimize talimat verdiğini her şeyin hızlı şekilde yapılacağını ifade etti. Ben de kendisine inandım. İnanmak zorundaydım, devletin kurumundaki bir insanın halkın yanında olduğunu görmek umut veriyor. Bizim canlarımız, komşularımız, akrabalarımız, ailemiz enkaz altında beklerken bir umutla sarılıyordunuz. Çünkü koordinasyon eksikliğinden dolayı bir muhatap bulamıyordunuz ve bir muhatap bulunca doğal olarak mutlu oluyorsunuz ve umutlanıyorsunuz. Sorunlarla ilgileneceğini söyleyince mutlu olduk. Fakat hiçbir sorunla ilgilenmedi" dedi.

"Tabii ki hakkımı helal etmiyorum"

"Tabii ki hakkımı helal etmiyorum" diyen Zan,  "Ve beni tehdit eden arkadaşa söylüyorum. Mesaj atan. Anneme, zihinsel engelli kardeşime, aileme küfür eden o insana sesleniyorum. Benim annemin, babamın isminden, TC kimlik numaramı bularak Çağatay Bey ile olan WhatsApp yazışmalarımı bulacağını söyledi. Tamam, güzel. Madem ki öyle o troll kardeşimize söylüyorum. Mesajları değil, sesli aramaları yayınla. Sesli aramaları yayınla. Mesajları da yayınla tabii ki ama sesli aramaları da yayınla. Onu da unutma..." ifadelerini kullandı.

"Bari bugün biraz insanlık ya"

Zan, konuşmasının devamında şöyle dedi:

"Biz burada kıyamet yaşamış insanlarız, neyin muhasebesini yapıyorsunuz? Milyonlarca insan mağdur. Biz kıyameti yaşadık. Biz cehennemi yaşadık. Yüzyılın afetini yaşadık. Büyük bir travma yaşadık. Ailelerimizi, şehirlerimizi, ruhumuzu kaybettik. Kültürümüzü, anılarımızı kaybettik. Çocuklarımızı, annelerimizi, balarımızı kaybettik. Kimisi yetim kaldı. Kimisinin bacakları, kolları yok. Bari bugün biraz insanlık ya. Nasıl insanlarsınız. İnsanda biraz vicdan olur, merhamet olur şu günlerde. Farklı algı yaratarak bir şey elde edemezsiniz."

Dün Halk TV canlı yayınına katılan Zan, defnedilecek cenazeleri için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan bekledikleri yardımın gelmediğini söylemişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yardım geleceğinin söylenmesi sonrası mezarlıkta zifiri karanlıkta saatlerce beklediklerini anlatan Zan, 1 hafta boyunca kendisine yalan söylendiğini ve hiçbir yardım gelmediğini belirterek, "Hakkımı helal etmiyorum. Bana yalan söyledi" demişti.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Spor

Gökhan Zan Hatayspor'da!

Spor

Gökhan Zan'dan dalya

Öne Çıkan Videolar