Göztepe taraftarından, Başakşehir galibiyetinin ardından İsyan Marşı
Hakan Aksay

Spor

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Göztepe taraftarından, Başakşehir galibiyetinin ardından İsyan Marşı

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Göztepe, lider Başakşehir’i deplasmanda 2-0 mağlup etti. Maçın ardından taraftarların söylediği “İsyan Marşı” sosyal medyada gündem oldu.

İsyan Marşı, Göztepe’nin taraftar grubu olan YALI grubu üyeleri tarafından 6 Eylül 2005 tarihinde Güzelyalı’da Satranç adı verilen parkta oluşturuldu.

İsyan Marşı melodisi, Nazım Hikmet’in yazdığı “Karlı Kayın Ormanında” şiirinin Zülfü Livaneli tarafından bestelenmiş halinden esinlenmiştir.

6 Eylül 2005 tarihinde 5 kıta halinde oluşturun İsyan Marşı ilk kez 11 Eylül 2005’te bir Ankara deplasmanında Keçiörengücü-Göztepe maçında söylendi. Marş, Göztepe’nin Süper Lig’e çıktığı maçın ardından da söylenmiş ve büyük ilgi görmüştür.

İsyan Marşı'nın sözleri şu şekildedir:

İzmir’in sokaklarındaYürüyoruz formalarlaSayımız yüz binler olduSarısıyla kırmızıylaSarın güneş gibi olsunKırmızın damarımda kanSensiz geçmesin bu yaşamSenin için bütün kavgam1925 de doğdu şanlı GöztepemizIssız kuytu köşelerdenAnd olsun ki döneceğizO günlere inanarakDalgalan sarı kırmızıAcıların arasındanSöyle isyan marşımızıKalksın eller üçlü içinHaykıralım gözgöz içinSon nefesi verir gibiŞehadet getirir gibi

 

D_Side_Content_300x250

Öne Çıkan Videolar