Şirin Payzın Beyrut'ta: Hizbullah göstericilere saldırdı
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Şirin Payzın Beyrut'ta: Hizbullah göstericilere saldırdı

Lübnan’da hükümetin istifasını isteyen kalabalıklar Başbakan Hariri’nin istifa etmesine rağmen "geçiş hükümeti kurulması" ve "yolsuzlukların araştırılması" talebiyle sokaktalar. T24 programcısı Şirin Payzın'ın aktardığına göre, getirilmek istenen yeni vergiler sonucu yaklaşık 2 aydır devam eden protestolarda polis sert müdahaleye başladı. Payzın, Sokak gösterilerini engelleyemeyen polisin biber gazıyla göstericilere müdahele ettiğini ama protestocuların geri adım atmadığını bildirdi. 

Beyrut sokaklarında göstericiler ve Hizbullah destekli milis güçleri karşı karşıya geldi. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Handek el-Gamik bölgesinden gelen Hizbullah ve Emel Hareketi yanlısı 20 kişilik bir grup, Şehitler Meydanı’nda eylem yapan halka saldırdı, pankartları yırttı.

Göstericilerin, Nasrallah destekli milislere verilen isim olan ”shabiha” diye bağırdıkları kaydedildi. Irak’ta da göstericilere şiddet kullanan İran destekli milisler Beyrut’ta da bu akşam şiddetli güç kullanmaya başladı. Lübnan’daki milislere Hizbullah’ın genç tabanı ve Şii gençler dahil 18 mezhep destek veriyor.

Şiilik yanlısı sloganlar atan grup kendilerini engellemeye çalışan emniyet güçlerine taş ve havai fişekle karşılık verdi. Olayda 2 güvenlik görevlisi yaralandı.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar