İmamoğlu elinde fötr şapka ile Ispartalılara Demirel selamı verdi
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

İmamoğlu elinde fötr şapka ile Ispartalılara Demirel selamı verdi

T24 Video

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Isparta'da halka seslendi. İmamoğlu konuşmasının sonunda Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in şapkasını çıkararak verdiği selamı hatırlattı. Elinde fötr şapka ile Demirel'in 'GAP'ı gaptırmam' sözlerine gönderme yapan İmamoğlu "Size söz, biz bu seçimi gaptırmayız" dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı ve İBB Başkanı İmamoğlu Isparta'da konuştu. İmamoğlu, "Rahmetli Süleyman Demirel’in memleketinden sesleniyorum. Bir avuç insanın, bir kişilik aklın yönetmeye çalıştığı sistem gidecek; Millet İttifakı gelecek. Son 5 yıldır sistemlerini bu memleketin üzerine çökerttiler. Bu sistemi tüm kurumlardan söküp atacağımıza söz veriyoruz. Altılı masadaki partilerin liderlerine teşekkür ediyorum. O sandığa atılan oylar 15 Mayıs sabahı güçlü bir iktidara uyandıracak." dedi.

"Size söz biz bu seçimi gaptırmayız"

İmamoğlu elinde fötr şapka ile Ispartalılara Demirel selamı verdiği anlarda şunları söyledi:

"Rahmetli Demirel'in mezarını ziyaret ettim ve Allah Rahmet etsin. Onun böyle bir halkı selamlaması vardır bilirsiniz. Bana o mezar ziyaretinde kıymetli bir dostumuz rahmetli Demirel'in eskiden yanında çalışmış bir büyüğümüz; onun simgesi olan fötr şapkayı hediye etti. Aklıma iki sözü geldi. Hani bir tanesi meşhurdur 'GAP'ı gaptırmam' diye. Çünkü çok barajlar yapmış bir devlet büyüğümüzdür. Barajlar kralı diye yada babası diye geçer. Tabi bugünkü akla bakarsan her şeyi onlar yaptı. Rahmetli Demirel, çok önemli baraj projelerine imza atmış bir devlet büyüğümüzdür. O 'GAP'ı gaptırmam' diyen rahmetli Demirel, bir gün şapkasını kapmaya çalışan bir vatandaş hala gözümün önündeydi. 20 metre sürüklenmesine rağmen vermedi şapkayı ve 'şapkayı gaptırmam' demişti. Size söz biz bu seçimi gaptırmayız."

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar