İmamoğlu: İstanbul'da arıcılık bitmek üzereydi, şimdi verdiğimiz destekle üretim de arttı, üretici de
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

İmamoğlu: İstanbul'da arıcılık bitmek üzereydi, şimdi verdiğimiz destekle üretim de arttı, üretici de

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından İBB TV'nin arıcılık ile ilgili hazırladığı videoyu paylaştı. İBB'nin arıcılara verdiği desteği anlatan videoyu paylaşan İmamoğlu paylaştığı videoya, "İstanbul'da arıcılık bitmek üzereydi şimdi verdiğimiz destekle üretim de arttı, üretici de" notunu düştü. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullu çiftçilerin alternatif gelir elde etmeleri amacıyla yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere birçok destekte bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Sarıyer, Beykoz ve Şile ilçelerinde arıcılık yapan üreticiler arasından belirlenen arıcılara, kovan ve ekipman desteğinde bulunuyor.

İBB, Şile Belediyesi ve 7 köyün birleşimiyle kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin iş birliğiyle kurulan ‘Şile Arıcılık Merkezi’ni de açtı. 

Arıcılar hazırlanan videoda, İBB tarafından dağıtılan arı yemleriyle ilgili, "Bize verilen yemler arıların sigortasıdır, desteğidir. Bir kurumun arkamızda olduğunu hissetmek bize daha çok güç veriyor" dedi. 

İBB Veteriner Hekimi Ahmet Keskin de şunları söyledi: 

Arı yemi dediğimiz invert şeker şurubu arı beslenmesinde arı beslenmesinde çok fayda sağlayan besleyici bir sıvıdır. Koloniyi kışa hazırlar ve sağlıklı bir şekilde arıların kışı atlatmasını sağlar. Arı ürünleri çok zamlandı. Bir teneke yem 850 lira oldu. Arıcı için büyük bir külfet bu rakamlar. Geçen sene 417 arı yetiştiricimize 50 bin 40 kilo arı yemi verdik. Tabi sadece arı yemi desteğinde bulunmuyoruz. Arı yetiştiricilerimiz, Şile Yeniköy'de bulunan arıcılık merkezimizde ambalajını yapabilmektedirler. 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar