İşitme ve konuşma engelli Ahmet Kısa annesi için her gün ışık açma-kapatma eylemi yapıyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

İşitme ve konuşma engelli Ahmet Kısa annesi için her gün ışık açma-kapatma eylemi yapıyor

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde HDP yöneticisi olan 65 yaşındaki Elif Kısa’nın 3 Aralık’ta gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından işitme ve konuşma engelli oğlu Ahmet Kısa her gün eylem yapıyor. 

Ahmet Kısa, evin içinde hazırladığı dövizleri açarak, ışık açma kapama eylemi yaparak sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Baba Ali Kısa ise yüzde yüz engelli olan ikinci çocukları İsmail Kısa’nın annesinin tutuklanmasının ardından asabileştiğini söyleyerek eşinin serbest bırakılmasını istiyor. 45 yaşındaki oğlu İsmail Kısa’nın annesinin tutuklanmasının ardından durumunun kötüye gittiğini söyleyen Kısa, oğlu İsmail'in giderek asabileştiğini söyledi. 

İşitme ve konuşma engelli Ahmet Kısa, annesi için evde ışık açma-kapama eylemi yapmaya ve sosyal medyadan sesini duyurmak için eylemlerini paylaşmaya devam ediyor. 

Ne Olmuştu? 

Maraş’ın Elbistan ilçesinde 3 Aralık'ta gözaltına alınan Elif ve Ali Kısa çifti gizli tanık ifadesi üzerine, “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiası ile tutuklanmış, tutukluluğa yapılan itiraz ile HDP Elbistan İlçe Örgütü yöneticisi Ali Kısa adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmıştı.  Çiftin tutuklanmasının ardından bakıma muhtaç ağır engelli İsmail ile işitme ve konuşma engelli Ahmet Kısa isimli çocukları yalnız başlarına kalmıştı. Ali Kısa serbest bırakılırken Elif Kısa'nın tutukluluğu ise devam etti.

2 çocuğuna bakmakla yükümlü olmasına ve ağır hastalıklarına rağmen tutukluluğu devam ettirilen Elif Kısa'nın, vasisi olduğu hükümlüye para yatırdığı gerekçesiyle tutuklandığı olduğu ortaya çıkmıştı. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar