İsrail'in Mescid-i Aksa baskınından sonra Kıble Mescidi’nin son hali kamerada
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınından sonra Kıble Mescidi’nin son hali kamerada

İsrail güçlerinin Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya düzenlediği silahlı baskının ardından Kıble Mescidi'nde büyük zarar meydana geldi. Yaşanan baskının ardından Kıble Mescidi’nin son hali ise kameralara yansıdı.
 
Görüntülerde mescitteki eşyaların ve camların kırılmış, eşyaların yerlere savrulmuş olduğu görüldü. Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen işgalci İsrail güçlerinin Kıble Mescidi’nin içinde Filistinlilere yaptığı müdahale ise kameralara yansıdı.
 

Ne olmuştu?

İsrail polisi, geç saatlerde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Kıble Mescidi'ne sığınanlara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etti, burada bulananları copla darbetti.

Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı grup, Kıble Mescidi'nin kapılarını kapattı. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek temizlik görevlileri ve Müslümanları buradan güç kullanarak çıkardı, Aksa'nın kapılarını kapattı.

Vadi Halva Enformasyon Merkezi Avukatı Firas el-Cebrini Filistin basınına yaptığı açıklamada, İsrail'in baskınlarda 200 Filistinli'yi gözaltına aldığını duyurdu.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar