'Kanal İstanbul' tartışmaları devam ediyor; İstanbullular proje ile ilgili ne düşünüyor?
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

'Kanal İstanbul' tartışmaları devam ediyor; İstanbullular proje ile ilgili ne düşünüyor?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu 2011 yılında 'çılgın projesi' olarak lanse edilen fakat ismi, yeri ve içeriği uzun süre gizli tutulan 'Kanal İstanbul' projesi tekrardan gündemde. 

Çevre örgütlerinin 'Boğaz suyunun tuz dengesi bozulacak', 'Deprem tehlikesi artacak' açıklamalarına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tuzlu su, az tuzlu su... Bunlar bir araya geldiği zaman ortaya ne çıkar? Bunun bir ortalaması çıkar. Karadeniz’in tuz oranı nedir? Marmara’nın tuz oranı nedir? Olaya buradan bakılması lazım. Buradan bakarsanız, ortalamasını yakalarsınız" dedi. Erdoğan'a göre Kanal İstanbul, boğaz kirliliğini ortadan kaldıracak, İstanbul’un güzelliğine güzellik katacak. 

Hükûmet kanadından isimler, projenin boğazdan geçen gemilerin 'Kanal İstanbul'dan geçeceğini dolayısıyla boğazdaki gemi yoğunluğunu ve gemilerin yol açtığı deniz kirliliğini önleyeceğini söylüyor. 

Peki İstanbullular Kanal İstanbul için ne düşünüyor? Projenin içeriğine hâkimler mi? İstanbul için yararlı olacağını mı düşünüyorlar yoksa endişeliler mi? Sorduk...

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar