‘Kırık bir aşk hikayesi’ Çilingir Sofrası, 27. Türkiye-Almanya Film Festivali’nde yarışıyor

‘Kırık bir aşk hikayesi’ Çilingir Sofrası, 27. Türkiye-Almanya Film Festivali’nde yarışıyor

T24 Video

Almanya’nın Nürnberg kentinde 27’ncisi düzenlenen Türkiye-Almanya Film Festivali devam ediyor. Tafelhalle, Filmhaus, CineCittà ve Künstlerhaus olmak üzere dört farklı mekânda gerçekleştirilen festival sinema sektöründen önemli isimler ve sanatçılarla birlikte 70’den fazla konuğu ağırladı. 19 Mart’ta sona erecek olan festival, 10 Mart’ta Tafelhalle’de, Şerif Gören imzalı 1987 yapımı 'On Kadın'ın gösterimiyle açılışını yaptı.

27. Türkiye-Almanya Film Festivali’nde yarışan 'Çilingir Sofrası' filminin ekibi ise T24’e konuk oldu. Filmin yönetmeni ve senaristi Ali Kemal Güven ile başrol oyuncuları Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen filmi, Muammer Brav’la Ekşın programında anlattı.

“Kırık bir aşk hikayesi”

Filmi "kırık bir aşk hikayesi" olarak tanımlayan Barış Gönenen filme ve oynadığı karaktere dair şunları söyledi:

"Hayatını bir şekilde dürüstçe yaşamayı tercih etmiş olan tarafı oynuyorum. İki ana karakterimiz var birisi yolunu çizmiş ve kendi olmayı başarmış ama onun da kendi içerisinde sıkışıklıkları var. Herkes gibi… Bir aşk hikayesi aslında. Kırık bir aşk hikayesi. Üzerine hem çok fazla şey söyleyebiliriz hem de söyleyemeyiz. Hem çok tanıdık hem de biraz uzak belki de. Filmi de karakterleri de insanların bu kadar çok sevmesi Ali Kemal’in onu çok çok iyi yazmış olması."

“İkili bir hayat hikayesi”

Hayat verdiği karakteri "ikili hayat yaşama sorununu çözememiş" biri olarak tanımlayan Ahmet Rıfat Şungar ise şöyle konuştu:

"Dün filmin gösteriminde Almanyalı bir izleyici ikili hayat yaşama hikayesini sordu. Bu ikili hayat konusunu kesimlikle çözememiş bir karakter Yusuf Efe ve çözebileceğine dair bir umutta göstermiyor. Onun da sıkışması belli ki bunu aşamayacak, seyircinin de keşke aşabilse diye empati kuracağı bir karakter olarak düşünüyorum."

Filmi konusu

Artık görüşmeyen, Y kuşağına ait iki okul arkadaşı olan Emir Can ve Yusuf Efe, yıllar sonra Beyoğlu’nda bir çilingir sofrasında bir araya gelir. Biri evli ve çocuklu olan iki eski “dost” demlendikçe, özgür ve toksik maskülenliğin hâkim olmadığı bir coğrafyada, daha başka bir hikâyelerinin olabileceğini fark eder.

27. Türkiye-Almanya Film Festivali

Birçok filmin yarıştığı festivalde uzun, kısa ve belgesel türlerinde toplamda 34 film seyirciyle buluşuyor. Ana Yarışma bölümünde dokuz film yer alıyor. Başkanlığını yönetmen ve yapımcı Dominik Graf’ın üstlendiği Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde Graf’a oyuncu Birce Akalay, yönetmen Mehmet Binay, festival direktörü Nathalie Arnegger ve ZDF TV kanalının eski sinema filmleri direktörü, sinema yazarı Dr. Josef Nagel eşlik ediyor. Jürinin değerlendireceği filmler şöyle sıralanıyor:

Ayna Ayna (Yön: Belmin Söylemez, 2022), Türkiye

Karanlık Gece (Yön: Özcan Alper, 2021), Türkiye

Kerr (Yön: Tayfun Pirselimoğlu, 2021), Türkiye

Çilingir Sofrası (Yön: Ali Kemal Güven, 2022), Türkiye

Crossroads (Yön: Mahmut Fazıl Coşkun, 2022), Türkiye

Music / Musik (Yön: Angela Schanelec, 2022), Almanya, Fransa

The Ordinaries / Die Gewöhnlichen (Yön: Sophie Linnenbaum, 2022), Almanya

Lost Transport (Yön: Saskia Diesing, 2022), Hollanda, Lüksemburg

Afire / Roter Himmel (Yön: Christian Petzold, 2023), Almanya

On günlük festivalin kapanış ve ödül töreni bu akşam (18 Mart) saat 21.00’de Nürnberg'de CineCittà Arena'da gerçekleşecek.

 

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Spor

Çilingir Delgado

Öne Çıkan Videolar