Kuyumcukent'te zamlara tepki: "Esnafın ekmeğiyle oynanıyor"
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Kuyumcukent'te zamlara tepki: "Esnafın ekmeğiyle oynanıyor"

Kuyumcukent esnafı, aidat ve otoparklara yapılan zamları protesto etti. Kuyumcukent İşletme Anonim Şirketi (KİAŞ) yönetim binası önünde toplanan esnaflardan biri "Abartı derecede kira artışları var ve esnafın ekmeğiyle oynanıyor" ifadelerini kullandı.

Kuyumcukent'te esnaf, halihazırda aylık 250 lira olan otopark ücretinin 450 liraya, 30 metrekare dükkanlar için uygulanan 800 ile 900 lira arasındaki aidatın ise 2 bin liraya çıkarılmasına tepki gösterdi.

Kuyumcukent İşletme Anonim Şirketi yönetim binası önünde toplanan esnaf, zamların geri alınmasını talep etti. Yönetim binası önünde toplanan kalabalıktan temsilciler, yetkililerle görüşmek için yönetim binasına girerken güvenlik görevlileri geniş güvenlik önlemi aldı.

Aidat artışı ve kiracılara uygulanan baskılara tepki gösteren esnaflar, son aidat artış oranının yüzde 125 olduğunu söyledi. Kuyumcukent'teki durumla ilgili konuşan bir Kuyumcukent esnafı, "Abartı derecede kira artışları var ve esnafın ekmeğiyle oynanıyor. Burada ne iş yaptığı belli olmayan Arap işletmeler dolu ve onlara yer açmak için esnafa için uçuk kira artışları yapılıyor. Esnaf mağdur ve gergin" diye konuştu.

D_Side_Content_300x250