Murat Ağırel o geceden görüntüleri paylaştı: Oğuzhan’ın paylaşımından önce bu yalan haber yayıldı, polis, asker dahi ne olduğunu anlamaya çalışıyordu
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Murat Ağırel o geceden görüntüleri paylaştı: Oğuzhan’ın paylaşımından önce bu yalan haber yayıldı, polis, asker dahi ne olduğunu anlamaya çalışıyordu

Gazeteci Murat Ağırel, "baraj duvarlarının patladığına" ilişkin paylaşım yaptığı gerekçesiyle hakkında resen soruşturma başlatılan sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'la ilgili paylaşım yaptı. Ağırel, olay gecesinden videoları, "İlk günden itibaren sahada ve o anda da Antakya’da olan biri olarak Oğuzhan’ın paylaşımından çok çok önce zaten bu yalan haberin yayıldığını söyleyebilirim. Polis, asker dahi ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk" notuyla paylaştı.

Murat Ağırel, Twitter hesabından Oğuzhan Uğur hakkında başlatılan soruşmaya ilişkin olay gecesine ait görüntüleri paylaştı. Ağırel, polis telsizinin sesinin duyulduğu ve vatandaşların olayı anlamaya çalıştığı anların görüntülerine, "polis, asker dahi ne olduğunu anlamaya çalışıyordu" notunu yazdı.

Ağırel'in paylaşımındaki not şöyle:

"Oğuzhan Uğur’a soruşturma açılmış ve bugün ifade vermiş. İlk günden itibaren sahada ve o anda da Antakya’da olan biri olarak Oğuzhan’ın paylaşımından çok çok önce zaten bu yalan haberin yayıldığını söyleyebilirim. Polis, Asker dahi ne olduğunu anlamaya çalışıyordu."

TIKLAYIN | Oğuzhan Uğur'dan soruşturma açıklaması: Olayların bizimle ilgisi yok, belgeleri savcılığa ileteceğiz

TIKLAYIN | Oğuzhan Uğur, ifadesini verdikten sonra adliyeden ayrıldı

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli iki depremin ardından Kumçatı Köyü'ndeki barajın ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde sosyal medyada paylaşım yapanlara yönelik çalışma başlatmıştı. Savcılık, "BaBala TV" sosyal medya hesabının bu yönde paylaşım yaparak depremzede vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, bu nedenle arama-kurtarma çalışmalarında aksamalara yaşandığı gerekçesiyle hesap sahibi Oğuzhan Uğur hakkında, "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan resen soruşturma başlattı.

Oğuzhan Uğur, bunun üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Avukatıyla birlikte Basın Savcılığı Bürosu'na ifade veren Oğuzhan Uğur, yaklaşık 3 saat süren işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı. Uğur, basın mensuplarının soruları üzerine, "İfademizi verdikten çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar