5 yaşındaki çocuk, oyun parkında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti; işletme, 'ihmalimiz var' dedi
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

5 yaşındaki çocuk, oyun parkında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti; işletme, 'ihmalimiz var' dedi

Mersin’de ailesiyle gittiği bir restoranın oyun parkındaki helikopterde elektrik akımına kapılan 5 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti. Aile, ihmali olduğu iddiasıyla işletme sahiplerinden şikayetçi oldu. 

Ailenin büyük çocuğu Duygu Tan'ın uyarısı üzerine aile çocuğun oynadığı helikopterde hareketsiz kaldığını fark etti. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Duru Tan’ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. 

Baba Zafer Tan, "Avucunun içini açtığımızda çocuğumuzun avuç içi simsiyahtı. Elektrik, çocuğu sol elinden yakaladığı için direkt kalbine vurmuş. Ambulans 5 dakika içinde geldi. Ancak hastaneye götürürken zaten çocukta hiçbir şey hissetmiyorduk, hiçbir fonksiyonu çalışmıyordu" ifadelerini kullandı. 

Tan, olayın ardından jandarmanın restoranının oyun parkında inceleme yaptığını da belirterek, "Öğrendiğimize göre 3-4 cihazda elektrik kaçağı olduğunu tespit etmişler. İşletme sahipleri bize dolaylı yollardan ulaşmaya çalıştılar, suçlarını kabul ettiler. ’Biz suçumuzu kabul ediyoruz, size başsağlığına gelmek istiyoruz’ dediler. Ben bu tür işletme sahiplerine seslenmek istiyorum gerekli önlemleri alsınlar lütfen. Benim başıma geldi, başkasının başına gelmesin. Ben burada bir ihmal olduğunu düşünüyorum ve sorumlulardan da şikayetçi oldum" diye konuştu. 

Restorandan açıklama geldi: İhmalimiz var 

Restoranın işletmecilerinden Hasan A., yaptığı açıklamada, böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. Olayda ihmalleri olduğunu kabul eden Hasan A., "Evet, ihmalimiz var. Bunu kabul ediyoruz. Olay yargıya intikal etmiş durumda. Yargının kararını bekliyoruz. Olay yeri tutanakları ve yapılan tespitler mevcut. Ölen çocuk bizim de çocuğumuz. En az aile kadar üzgünüz" dedi. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar