'PKK'nın çocuklarını kaçırdığını' iddia eden aileler HDP binası önünde eylemlerine devam ediyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

'PKK'nın çocuklarını kaçırdığını' iddia eden aileler HDP binası önünde eylemlerine devam ediyor

Diyarbakır'da, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 3 ailenin, dün HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi bugün de sürüyor. Aileler, çocuklarının geri getirilmesi için çağrılarını yineledi.Dün sabah saatlerinde Çetinkaya ailesi, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelip, oğulları Süleyman Çetinkaya'nın HDP'lilerce Suriye'ye kaçırıldığını öne sürerek, oturma eylemi başlattı.

Çetinkaya ailesinin eylemi sürerken, 4 yıl önce 10 yaşında olan oğlu Azad'ın 'teröristlerce dağa kaçırıldığını' iddia eden Remziye Akkoyun ve oğlu Mustafa Biçer'in PKK/YPG'liler tarafından kaçırıldığını öne süren Ayşegül Biçer de oturma eylemi başlattı.

"Elimizde ses kayıtları var"

HDP İl Başkanlığı'nın önünde eylemini sürdüren Ayşegül Biçer, çocuklarının kendilerine teslim edilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. 

Ayşegül Biçer'in eşi Rauf Biçer ise '“HDP dün, 'çocuklarınız PKK’nın elinde değil' dedi, biz iddia etmiyoruz, elimizde ses kayıtları var. Bu ses kayıtlarını bütün dünyaya dinletin, izletin, uzmanlar karar versin" diye konuştu.

(DHA)

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar