TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Gelin hayal edelim, o 'Kaçak Saray’ı utanç müzesi yapmışız ve çocuklarımızı gezdiriyoruz, bir diktatörü nasıl devirdiğimizi çocuklarımıza anlatıyoruz
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Gelin hayal edelim, o 'Kaçak Saray’ı utanç müzesi yapmışız ve çocuklarımızı gezdiriyoruz, bir diktatörü nasıl devirdiğimizi çocuklarımıza anlatıyoruz

Emek ve Özgürlük İttifakı dün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile kuruluşunu ilan etti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Başkanı Erkan Baş'ın kürsüdeki konuşması dikkat çekti. Konuşmasının sonunda "Hep birlikte hayal edelim" çağrısı yapan Erkan Baş, "Gelin hayal edelim. Bütün devlet kurumlarına astıkları o Tayyip Erdoğan resimlerini el birliği ile indirdiğimiz günlerin hayaliyle hareket edelim. O 'Kaçak Saray’ı utanç müzesi yapmışız ve çocuklarımızı gezdiriyoruz, bir diktatörü nasıl devirdiğimizi çocuklarımıza anlatıyoruz. Sülale devrini bitireceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, dün (24 Eylül) Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programla kuruluşunu ilan etti. Düzenlenen programda siyasi partilerin genel başkanları, sözcüleri ve eş genel başkanları konuşma yaptı ve ittifak programının çerçevesini kamuoyuna duyuruldu.

TIKLAYIN | Emek ve Özgürlük İttifakı, "Hep birlikte başaracağız" sloganıyla yola çıktı; ittifak, deklarasyonunu açıkladı

TIKLAYIN | Emek ve Özgürlük İttifakı yola çıktı; diğer sol bakacak mı, trene binecek mi?

Baş, kürsüde yaptığı konuşmada "Sandığa gömmekle de yetinmeyeceğiz bir daha ülkemizin başına böyle belalar gelmesin diye onları ve zihniyetini tarihe gömecek ittifakız biz" ifadelerini kullandı.

Baş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Emek ve Özgürlük İttifakı Saray Rejimi'ne karşı mücadelenin en kararlı gücüdür. Bizler, bu ittifakı oluşturanlar, ülkemizin halkımızın bu iktidardan kurtulmak için bedeli ne olursa olsun mücadeleyi göze almış insanlarız. Biz Gezi’nin en güzel çocuklarının yoldaşlarıyız. Biz Suruç’ta, 10 Ekim katliamlarında, IŞİD barbarlarına teslim olmayanlarız. Biz kentleri bombalanan seçilmişleri esir alınan her gün, her saat bu iktidarın baskısına, zorbalığına, hukuksuzluğuna karşı yarım adım bile geri atmayanların temsilcisi olmaya çalışıyoruz. Dost düşman herkes bilsin bundan sonra aynı kararlılıkla ve mutlaka çok daha güçlü olarak bu mücadeleyi büyüteceğiz ve bu kavga sonuna kadar devam edecek. Yarım adım geri atmayacağız.

"AKP'yi ve Erdoğan'ı sandığa gömeceğiz"

Kardeşlerim bizim bir farkımız var. Biz kurtarıcı beklemeyenlerin ittifakıyız. Biz bu 'ülke kurtulacaksa ancak halk birleşirse kurtulur' diyenlerin ittifakıyız. Biz buradan bir kez daha teyit ediyoruz ve söz veriyoruz. AKP’yi Recep Tayyip Erdoğan’ı sandığa gömecek ittifakız biz. Sandığa gömmekle yetinmeyeceğiz. Bir daha ülkemizin başına böyle belalar gelmesin onları ve zihniyetlerini tarihe gömecek ittifakız biz.

"Saray'ı utanç müzesi yaptığımız günleri hayal edelim"

Kardeşlerim sözlerimi bitirirken teker teker buradaki her yoldaşıma ve sizlerin aracılığıyla sesimizin yetiştiği tüm yurttaşlara yakında yaşanacak değişimi birlikte hayal etme çağrısı yapıyorum. Birlikte düşünelim. Muhtarlıklardan tapu dairelerine bütün devlet kurumlarına astıkları o Tayyip Erdoğan resimlerini el birliği ile indirdiğimiz günlerin hayaliyle hareket edelim. Ankara'daki kaçak saray var ya hadi hep beraber hayal edelim, o kaçak sarayı utanç müzesi yapmışız ve çocuklarımızı gezdiriyoruz. Bu ülke tarihinde nasıl rezaletler yaşandığını ve bir diktatörü birlikte devirdiğimizi çocuklarımıza anlatıyoruz. Hep birlikte kardeşler şunun hayalini kuruyoruz; geride kalan dönemde gece yarıları Resmi Gazete'yle gelen felaket haberlerini takip etmiş olanlar söylüyorum.

Mesela İstanbul Sözleşmesi'nin tekrar yürürlüğe girdiğini, hukuksuzca KHK ile işten atılanların işlerine iade edildiğini, KYK borçlarının silindiğini yazan Resmi Gazete'yi hayal edin. Sürgün edilen kardeşlerimizin hep beraber ülkeye döndüklerini hayal edelim. Kadınların istedikleri her yerde her zaman gezecekleri bir ülkeyi hayal edelim. Çocukların açlık nedir bilmediği, emeklilerin cefa değil sefa sürdüğü bir memleketi hayal edelim. Diyarbakır’da horon Karadeniz’de zeybek, Ege’de çiftetelli, Trakya’da halay çektiğimizi hayal edelim.

"Sülale devrini bitireceğiz"

Son hayalimizde bir iş bölümü yapalım. Bir kısım arkadaşımız Edirne Cezaevi'ne bir kısım arkadaşımız Bakırköy Cezaevi'ne, bir kısmı Silivri’ye, bir kısmı Amed'e, ülkenin bütün zindanlarındaki arkadaşlarımızı almaya gittiğimizi hayal edin. Onları çıkartmaya gideceğiz. Kardeşler o adını değiştirdikleri Silivri’ye bir kez daha gideceğiz. Sincan’a bir kez daha gideceğiz, halk düşmanlarının yargılanmasını izlemeye gideceğiz. Şahitlik etmeye gideceğiz, hesap sormaya gideceğiz. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Yolumuz açık olsun, sülale devrini bitireceğiz. Biz kazanacağız, halk kazanacak!"

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar