TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: Et fiyatlarının sebebi Nureddin Nebati'dir, defalarca uyarmamıza rağmen dinlemedi
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: Et fiyatlarının sebebi Nureddin Nebati'dir, defalarca uyarmamıza rağmen dinlemedi

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarındaki yükselişle ilgili, "Bugünkü et fiyatlarının sebebi ve sorumlusu Nureddin Nebati'dir. Çok net söylüyorum. Bunun geleceğini defalarca uyarmamıza rağmen dinlemedi" dedi.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Solakoğlu, FOX TV'de, İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programında konuştu. 

Kırmızı et fiyatlarındaki artışların sebebinin Hazine ve Maliye Bakanı Nebati olduğunu belirten Solakoğlu, şunları söyledi:

"Bunun geleceğini defalarca uyarmamıza rağmen dinlemedi. Çünkü bildiğini zannediyor. O koltuktan güç alıyor ya. Ekibine de böyle bir yetki vermiş. Hiç yetkin olmayan, tarımın t'sini bilmeyen insanların süt fiyatlarıyla yaptığı oynamalar sonucu anaç hayvanlar kesildi. Ve anaç hayvanlar kesildiği için bugün et fiyatları bu kadar yüksek."  

Üreticinin tüm hayvanlarını kesmek zorunda bırakıldığını belirten Solakoğlu, "Hasan'ın bütün mal varlığını kestirdi. Şimdi Hans'ın kapısını çalıyor, 'Fiyat neyse ben vereceğim sen bana ucuz et ver' diyor. 3 senedir uyarıyoruz. Görüyoruz çünkü. Defalarca bunu söyledik, her eleştirimizde 'siyaset yapıyorlar' diyorlar. Hayır arkadaşım! Biz hayatta kalmaya çalışıyoruz taşrada üretim yapıyoruz" ifadesini kullandı. 

Nebati, artan et fiyatlarıyla ilgili, "Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - Bakan Nebati: Türkiye'nin damak tadı değişti, koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, bunu değiştirmek lazım

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar