19 yaşındaki Berfin Özek’in yüzüne asit atan saldırgan ilk kez hâkim karşısına çıktı
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

19 yaşındaki Berfin Özek’in yüzüne asit atan saldırgan ilk kez hâkim karşısına çıktı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde dershaneden evine giderken uğradığı asitli saldırı sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek'in yüzüne asit türü bir sıvı döken sanık Ozan Ç., bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı. 

İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuklu sanık Ozan Ç. (22), Berfin Özek'in annesi Zeynep Özek ve avukatlar ile İskenderun Kadın Platformu üyeleri katıldı. 

Duruşmada sanık Ozan Ç., olayı inkâr etti. O akşam arkadaşıyla birlikte olduğunu ve Berfin'i görmediğini ileri sürdü. 

“Berfin ile 5 yıllık bir gönül ilişkisi olduğunu, olaydan bir süre önce ayrıldıklarını” öne süren sanık, olayla ilgisinin olmadığını savunarak, "Sevdiğim insan tarafından böyle suçlanmak beni çok üzdü. Olayın yaşandığı yere hiç gitmedim, suçsuzum" sözleriyle kendini savundu. Müşteki olarak dinlenen Berfin'in annesi Zeynep Özek ise olaydan büyük acı duyduğunu belirterek, olayın faili şahsın en ağır cezayı almasını istedi. 

İddia makamı, sanık Ozan Ç.'nin tutukluluk halinin devamına, tanıklar hakkında da çelişkili beyanları nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Mahkeme heyeti ise tanıklar hakkında istenen suç duyurusunun reddine ve sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi üzere duruşmayı erteledi. 

Heyet ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya müdahil olması talebini de onayladı.

Berfin Özek'in avukatı Mehtap Sert, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetle mücadelenin büyütülmesi gereken bir mesele olduğunu söyledi. Berfin'in süren tedavisi nedeniyle duruşmaya katılamadığını belirtti. (İHA)

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar