Babacan: 7,5 milyon insana yılda 100 bin konut yapsan 75 yıl sürer,  hayal satıyorlar insanlara, piyango bileti dağıtıyorlar
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Babacan: 7,5 milyon insana yılda 100 bin konut yapsan 75 yıl sürer, hayal satıyorlar insanlara, piyango bileti dağıtıyorlar

Habertürk yayınına katılan DEVA Partisi Genel Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Sosyal konut projesine" ilişkin olarak "Konut projesine 7,5 milyon kişi başvurdu. Yılda 100 bin konut yapacaklar. 7,5 milyon insana, yılda 100 bin konut yapsan 75 yıl sürer. Hayal satıyorlar insanlara. Piyango bileti dağıtıyorlar. O piyangonun umuduyla seçime sokacaklar milleti" dedi.

DEVA Partili Ali Babacan, 'Habertürk Gündem' programına katıldı. Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan Babacan, programda "Sosyal konut projesi" ile ilgili konuştu. 

Babacan'ın konut projesi hakkındaki eleştirileri şöyle:

"Konut projesine 7,5 milyon kişi başvurdu.  7,5 milyon insana, yılda 100 bin konut yapsan 75 yıl sürer. Yılda 100 bin konut yapsalar bile 75 yılda ancak tamamlanacak. Hayal satıyorlar insanlara, piyango bileti dağıtıyorlar. O piyangonun umuduyla seçime sokacaklar şimdi memleketi. Bu sene bu kadar faiz ve kur farkını ödemeseniz yılda 100 bin konut yerine 1 milyon konut yapıp insanlara bedava verirdiniz. 650 milyar TL 1 milyon konut yapar. Bu sene bu kadar faiz kur farkını ödemeseler 1 milyon tane konutu o parayla yapabileceklerdi”

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar