BÜMED’den "Çünkü Boğaziçi" filmi: Cem Yılmaz’dan Jülide Ateş’e, Cem Boyner’den Üstün Ergüder’e mezunlar direnen üniversitenin ruhunu anlattı
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

BÜMED’den "Çünkü Boğaziçi" filmi: Cem Yılmaz’dan Jülide Ateş’e, Cem Boyner’den Üstün Ergüder’e mezunlar direnen üniversitenin ruhunu anlattı

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) üniversite sınavında başarılı olan öğrencileri mezun oldukları üniversiteye davet etmek için hazırladığı "Çünkü Boğaziçi" adlı filmde Boğaziçi Üniversitesi’nin özgür ve demokratik bir yapıya sahip olduğuna vurgu yaptı.

Film rektör atamalarına karşı 2021 yılının ilk günlerinden beri eylem yapan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine de dolaylı bir destek görünümünde.

Biri uzun ikisi kısa üç filmde Cem Yılmaz'dan Jülide Ateş’e, Nil Karaibrahimgil’den Emin Alper’e, Bahar Eriş’ten, Emin Alper’e, Feryal Öney’den Üstün Ergüder ve Cem Boyner'e birçok Boğaziçi Üniversitesi mezunu mezun oldukları üniversiteyle ilgili görüşlerini ortaya koydu.

Cem Yılmaz: ‘‘Boğaziçi müspet ilimdir, akıldır ama aynı zamanda aşktır’’

Boğaziçi Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği, iktisat okuduktan sonra ‘‘Modern Türkiye Tarihi’’ konusunda doktora yapan Berlin, Venedik ve İstanbul film festivalleri ödüllü yönetmeni Emin Alper ise ‘Neden Boğaziçi?’’ sorusuna ‘‘Çünkü Boğaziçi’nde kendinizi keşfedersiniz mühendis olarak girer sanatçı olarak çıkarsınız’’ yanıtını verdi.

Aktör Cem Yılmaz ‘‘Boğaziçi müspet ilimdir, akıldır ama aynı zamanda aşktır. Ve hayata başlamak için doğru bir yerdir’’ sözleriyle mezun olduğu üniversiteyi tanımladı.

Cem Boyner: Çünkü Boğaziçi’nde beynin de özgür dilin de özgür

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, ‘‘Çünkü Boğaziçi’nde beynin de özgür dilin de özgür’’ derken Jülide Ateş ‘‘Çünkü Boğaziçi üniversitesi kapasitenizi fark eder ve kulağınıza her zaman yapabileceğinizi fısıldar’’ ifadelerini kullandı.

Sinema sanatçısı Selen Uçer ise mezun olduğu üniversiteyle ilgili, ‘‘Çünkü Boğaziçi’nde ‘imkansız’ deneni gerçekleştirmek için gereken akıl yönetimini, bilgiyi, çalışma disiplinini ve asla asla asla yılmamayı öğrenirsin’ yorumunda bulundu.

Prof. Ergüder: ‘İnsanlığın özgürlüğün diyaloğun arkadaşlığın ön planda olduğu bir yaşam alanı yaratmıştır’

1957 yılında Robet Kolej’den mezun olan Boğaziçi Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Prof. Üstün Ergüder’in çok kültürlü bir özgürlük evreni olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Ergüder, ‘‘Çünkü Boğaziçi 160 yıla varan geçmişinde öğrencisine en iyi eğitimi vermek için en zor günlerde bile titizlikle çalışmıştır. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi öğrencisine gene en zor günlerde bile eşi bulunmaz bir yaşam alanı hediye etmiştir. İnsanlığın özgürlüğün diyaloğun arkadaşlığın ön planda olduğu bir yaşam alanı yaratmıştır’’ dedi.

‘‘Çünkü Boğaziçi söylenmeyeni söyler yapılmayanı yapar’’

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Direktörü, ‘‘Çünkü Boğaziçi söylenmeyeni söyler yapılmayanı yapar’’ derken, yeni mezunlardan Kürşad Şahin ‘‘Çünkü Boğaziçi dayanışmadır’’ sözleriyle süregiden eylemliliğe selam gönderdi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin henüz üniversitede okurken kurdukları Kardeş Türküler’in solisti Feryal Öney, ‘‘Çünkü Boğaziçili olmak sanatla müzikle iç içe olmak demektir’’ sözleriyle üniversitenin sanata verdiği desteğe vurgu yaparken Bir başka sanatçı Mehmet Erdem, ‘‘Çünkü Boğaziçi farklı seslerin hep beraber şarkı söylemesidir’’ dedi.

BÜMED Başkanı Hülya Cesur ise ‘‘Çünkü Boğaziçi güçlü ve güzel bir ailedir. Ve herkes bu ailenin bir parçası olmak ister’’ puanı yeten üniversite mezunlarını Boğaziçi Üniversitesi’ne davet etti.

 

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar