CHP'li Tanrıkulu: AKP, 'ancak benim çizdiğim alan içerisinde sanatınızı icra edebilirsiniz' mesajı veriyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

CHP'li Tanrıkulu: AKP, 'ancak benim çizdiğim alan içerisinde sanatınızı icra edebilirsiniz' mesajı veriyor

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, imam hatiplerle ilgili sözleri nedeniyle tutuklanan şarkıcı Gülşen'in sözlerinin tutuklanma gerekçesi sayılamayacağını söyleyerek "Adalet ve Kalkınma Partisi bu kararla şu mesajı veriyor, sanatçılara, herkese: Benim çizdiğim alan içerisinde ancak siz sanatınızı icra edebilirsiniz" dedi. 

"Söylediği sözlerden bağımsız olarak bu tutuklama tamamen hukuka aykırıdır ve bir had bildirme kararıdır" diyen Tanrıkulu, "Yargı Türkiye'de bağımsız ve tarafsız değildir. Adalet ve Kalkınma Partisinin aparatı haline gelmiştir, celladı haline gelmiştir. Neden mi? Öncelikle söylediği sözlerin TCK'nın 216. maddesini neden ihlal ettiği yazılmamış. 2. olarak hangi tutuklama nedeni var, o belli değil. 3. olarak neden adli kontrola başvurulmamış, o da yok. 4. olarak, doğrudan doğruya suç sabit olsa bile, yatarı olmayan, bir suçtan dolayı bir kadını, bir sanatçıyı nasıl tutuklarsınız?" diye konuştu. 

"Adalet ve Kalkınma Partisi bu kararla şu mesajı veriyor, sanatçılara, herkese: Benim çizdiğim alan içerisinde ancak siz sanatınızı icra edebilirsiniz" ifadelerini kullanan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Bu nedenle festivaller iptal ediliyor, bu nedenle Sanatçı Gülşen tutuklandı ve topluma bir mesaj veriliyor: Diğer mesaj da bunun üzerinden yeniden kutuplaşma yaratmak, yeniden öfke yaratmak ve bunu kendi siyasetine aracı yapmak. Mesele budur.

Ama bir kez daha ifade ediyorum: Türkiye'de Yargı kurumu yoktur. Bağımsız ve tarafsız değildir. Yargının Yürütme organı ile ilişkisi, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Dsi Genel Müdürlüğüyle olan ilişkisinden farklı değildir, özellikle Çağlayan Adliyesi bakımından!"

TIKLAYIN - Aylar önce söylediği sözler dolaşıma sokuldu, apar topar tutuklandı; Gülşen'in tutukluluğuna giden süreçte neler yaşandı, kim ne dedi?

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar