Erdoğan 2011'de "AK Parti’yi Hizbullah’la ilişkilendirmek densizliktir ve namertliktir" demiş!
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Erdoğan 2011'de "AK Parti’yi Hizbullah’la ilişkilendirmek densizliktir ve namertliktir" demiş!

AKP’nin 14 Mayıs’taki seçimlerde Hizbullah’ın devamı HÜDA PAR ile koalisyon görüşmelerine başlaması tepkilere neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011’de Hizbullah ile ilgili başbakanken yaptığı bir açıklama sosyal medyada gündem yarattı.

Erdoğan o dönem, "Ak Parti'yi Hizbulullah ile herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirme gayreti içerisine girmek bir densizliktir, namertliktir. Benim partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez." demiş. 

Türkiye'de "domuz bağı" ve "mezar evler" gibi işkence yöntemleriyle bilinen, binlerce insanı katleden Hizbullah örgütünün devamı olan HÜDA-PAR, geçtiğimiz günlerde aday çıkarmayarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı. Bu ittifak pek çok kesimin tepkisine neden olurken, Erdoğan'ın Hizbullah ile ilgili sözleri sosyal medyanın gündeminde. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2011'de başbakanken AKP'nin Ankara Spor Salonu'nda düzenlediği toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '"AKP ile Hizbullah ile işbirliği yapıyor" şeklinde bir açıklaması oldu. Buna ilişkin değerlendirmeniz nedir'' sorusu üzerine, Erdoğan şunları söyledi:

Ak Parti'yi Hizbullah ile herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirme gayreti içerisine girmek bir densizliktir, namertliktir. Benim partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez. Bunu açıklamadığı sürece bu densizlik, bu namertlik onun üzerinde ve camiasında kalacaktır. Bunu bu kadar açık söylüyorum. Bu kadar ağır kullanıyorum. Benim partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez, böyle bir hale getiremez. 

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Foto-Haber

erdoğan

Foto-Haber

Erdoğan

Öne Çıkan Videolar