Erdoğan'dan TİP vekillerine: HDP ve CHP listelerinden Meclis'e sokulan siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıkları terbiyesizliğin hesabını hukuka verecek
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Erdoğan'dan TİP vekillerine: HDP ve CHP listelerinden Meclis'e sokulan siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıkları terbiyesizliğin hesabını hukuka verecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşçi Partisi milletvekillerini hedef aldı. Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne pankart asmak isteyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve milletvekilleri Ahmet Şık ile Sera Kadıgil'i hedef alan Erdoğan, "HDP ve CHP listelerinden Meclis'e sokulan siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıkları terbiyesizliğin hesabını hukuka verecek" dedi.

Gezi Parkı eylemleri için "Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici" ifadelerini kullandı. 

Gezi eylemcileri için "Bunlar çürük... Bunlar sürtük" ifadelerini kullanan Erdoğan, konuşmasının devamında TİP milletvekillerini hedef alarak şöyle dedi:

"Dün köprüye çıkıp polislere hakaret edip pankart asmaya çalışan tipler bunun somut örnekleridir. HDP ve CHP listelerinden dokulan siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıklarını terbiyesizliğin hesabını hukuka verecektir. Bu ne densizliktir. Sen vekil olsan ne yazar? Gelip de Şehitler Köprüsü'nde böyle bir pankartı polise rağmen asamazsın. Astırtmazlar. Ne oldu? Asamadın. Hukuk önünde de bunun hesabını vereceksiniz. 

Kültür sanat konusunda ülkemize bizden daha çok hizmet getiren limse olmadığına yürekten inanıyoruz. Gezi olaylarının planlı bir kalkışma olduğunu boşuna söylemiyoruz. Boğuştuğumuz pek çok sorunun başlangıç noktası Gezi olaylarıdır. "

TIKLAYIN - TİP'li vekillerden köprüde Gezi Parkı eylemi: Pankartı kesen polislerle Ahmet Şık arasında gerginlik yaşandı

TIKLAYIN - Gezi'nin 9. yıl dönümünde Gezi davası tutuklularına destek: Adalet istiyoruz

TIKLAYIN - 9. yıl dönümü | Adalet terazisi Gezi'yi nasıl tarttı?

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar