Gergerlioğlu'nun ‘Adalet Nöbeti’ 14. gününde: Cezaevine girsem de adalet sevdamdan vazgeçmem
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Gergerlioğlu'nun ‘Adalet Nöbeti’ 14. gününde: Cezaevine girsem de adalet sevdamdan vazgeçmem

Terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, başlattığı ‘Adalet Nöbeti’ eylemini 14 gündür sürdürüyor. Gergerlioğlu, "Cezaevine girsek de, Meclis’te olsak da, başka yerde olsak da her zaman adalet sevdamızı devam ettireceğiz” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülmesinin ardından Genel Kurul’da başlattığı oturma eylemini 14’ncü gününde partisinin Genel Merkezi’nde devam ettiriyor. Gergerlioğlu’na Türkiye’nin dört bir yanından misafirler de gelmeye devam ediyor.

"Haksızlığa uğrayan kesim buraya geliyor"

Adalet Nöbetinin 14’ncü gününde Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'a konuşan Gergerlioğlu, 'herkes için adalet' demeye devam ettiğini belirtti. Gergerlioğlu, “Hukuksuzluklara karşı, halkın vekilinin görevden alınmasına karşı burada Adalet Nöbetimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Biz güce endeksli değiliz, adalete endeksliyiz. Hak eksenindeyiz ve haksızlığa uğrayan her kesim buraya geliyor. Adeta ortak nokta Adalet Nöbeti oldu. Bu durumdan kaynaklı da çok mutluyuz” diye konuştu.

"Her zaman adalet sevdamız devam edecek"

Bugün yine aralıksız bir şekilde misafirler ağırladıklarını paylaşan Gergerlioğlu, “Misafirlerimiz ile birlikte oturuyoruz. Biz nöbetimize devam ediyoruz. Takdir nedir bilemiyoruz. Cezaevine girsek de, Meclis’te olsak da, başka yerde olsak da her zaman adalet sevdamızı devam ettireceğiz” diyerek herkesi 'Adalet Nöbeti'ne destek vermeye çağırdı.

Ne olmuştu?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okunarak, milletvekilliği düşürülmüştü.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar