Nostalji peşinde koşmayan kitap; '1968: İsyan, Devrim, Özgürlük'
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Nostalji peşinde koşmayan kitap; '1968: İsyan, Devrim, Özgürlük'

'1968: İsyan, Devrim, Özgürlük' kitabı 68 dönemini kendi nesnel koşulları içerisinde ve farklı başlıklarda ele alan bir kitap. 

Tarih Vakfı Yurt Yayınları tarafından yayımlanan ve editörlüğünü Doç. Dr. Ömer Turan’ın üstlendiği kitap bir panelle tanıtıldı.  

Tarih Vakfı’nda yapılan panelde çalışmalarıyla kitaba katkıda bulunan yazarlar Doç. Dr. Ömer Turan, Yazar Bülent Somay, Öğretim üyesi Esin Paça Cengiz, Doç. Dr. Cemil Boyraz ve Öğretim üyesi Çimen Güney Erkol katıldı.

68 döneminde farklı ülkelerde yaşananlar kadın, sinema, müzik, tiyatro, ekoloji, muhalefet, işçi hareketleri, gençlik gibi başlıklar altında inceleniyor.

Kitap, Toplumsal Tarih Dergisi özel sayısının genişletilmiş hali olarak yayımlandı.

Kitabın amacı "okurları 68 ile ilgili nostalji peşinde koşan çalışmaların tuzağına düşmesini önlemek."

Kitaptaki 68 kuşağının eğitim alanındaki taleplerini Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemil Boyraz kaleme aldı.

Boyraz'a göre dönemin sağ ve sol gençliğinin ortaklaştığı alan; eğitime ilişkin talepler. 

'1968; İsyan, Devrim, Özgürlük' kitabında dönemin romanlarındaki 'kadın' figürünü Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Çimen Güney Erkol inceledi. 

Erkol, kitaptaki bölümünü “O dönem özgürlük ve eşitlik adına pek çok kazanım oldu. Bugün o kazanımların birçoğunu kaybetmiş durumdayız. Ama eşitlik talebi devam ediyor ve daha güçlü bir şekilde sesini yükseltiyor” sözleriyle anlattı. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Dünya

İsyan eden intihar eder

Spor

İsyan bayrağı

Öne Çıkan Videolar