Soruşturma konusu olmuştu; Süleyman Soylu kendisine 'kel' dedi
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Soruşturma konusu olmuştu; Süleyman Soylu kendisine 'kel' dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Edirne’de Kadın Muhtarlar Buluşması’nda konuştu. Soylu buada, İzmir Buca'da bir erkek muhtarla yaptığı sohbeti anlattı.

Erkek muhtarın, "Siz kadın muhtarlara kamera takıyorsunuz, benim başım kel mi?" diye sorduğunu anlatan Soylu, gülerek "Benim başım kel" cevabını verdiğini söyledi.

Avukat Tugay Bek hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Tugay Bek paylaşımında, “Halkın iradesinin yok sayılması anlamına gelen bu hukuksuzluğa yönelik itirazlar ekose ceketli, kel kafalı bakanın emrindeki polisler tarafından şiddetle bastırılıyor” ifadelerine kullanmıştı. Bek hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatılan ve Soylu’ya yönelik kullandığı ‘kel kafalı bakan’ tabirinin de hakaret sayıldığı soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

"Kadın cinayetleri, geçen yılın yüzde 7 aşağısında"

Bakan Soylu, ayrıca, “Kadın cinayetlerinde de size bir bilgi vermek isterim. Geçen yılın yüzde 7 aşağısında kadın cinayetleri. Bizim, bir tanesinin olmasına tahammülümüz söz konusu değildir. Bir tanesinin olmaması içinde çaba sarf ediyoruz. Ancak birtakım değerlendirmeler yapıldı işte 'İstanbul Sözleşmesi'nden çıkınca kadın cinayetleri artacak, şöyle olacak, böyle olacak' denildi. Hiç de öyle bir şey değil. Polis aynı polis, devlet aynı devlet, kanun aynı kanun. Şu anda inanın, bu işin üzerine o kadar çok düşüyoruz ki. Sadece kadınlara yönelik KADES gibi birtakım tedbirler gibi. Mesela biz, kadına şiddette bütün dünya örneklerini tarayarak polis merkezileri ve karakollarda ilk müracaat formunu gerek mahkemelerin, hakimlerin çok iyi değerlendirebileceği forma döndürdük" dedi.   

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar